Swingende glade valdriser

KURSER HUNDREVIS: Anne Reidun Tvenge og Bernt Einar Øen kurser valdriser i swingdans. I fjor hadde Valdres swingklubb hele 22 deltakere på sju kurs.FOTO: Kristin Rogne

KURSER HUNDREVIS: Anne Reidun Tvenge og Bernt Einar Øen kurser valdriser i swingdans. I fjor hadde Valdres swingklubb hele 22 deltakere på sju kurs.FOTO: Kristin Rogne

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Swingdans er populært som aldri før i Valdres.

DEL

Valdres Swingklubb holder kurs for nybegynnere i Gulbygningen på Leira. Danseglade finner fram danseskoene og lærer seg nye trinn til julebordssesongen. 17 ivrige deltakere var med på kurset sist helg. Oppland Arbeiderblad besøkte kurset, og fant en munter gjeng.

Kursledere er Anne Reidun Tvenge og Bernt Einar Øen fra Valdres Swingklubb. Deltakerne lærte denne kurshelgen det som heter firetakt folkeswing, som er den enkleste og vanligste swingen å danse. Swingklubben holder kurs flere ganger i året og har de siste årene hatt vært veldig pågang på kurs.

I fjor var toppåret med hele 222 deltakere på til sammen sju kurs. Dette syns vi er skikkelig moro. Dette er grunnen til at vi holder kurs. Vi vil så gjerne dele dansen med flest mulig, sier en fornøyd kursholder, Anne Reidun Tvenge. Swingklubben arrangerer kurs stort sett tre ganger i året. Kursene holdes på våren, høsten og på nyåret.

Dansekvelder

Swingklubben har dansekvelder i Gulbygningen hver tirsdag der alle som vil kan komme å delta. Da er det mulighet for å finpusse på dansetrinnene en alt har lært seg eller lære nye. En tirsdag i måneden kommer bandet Nymix som spiller til dans.

I år har Valdres Swingklubb 10-års jubileum. Klubben ble stiftet i 1999 og har fra 2007 vært i Gulbygningen ved Valdres videregående skole på Leira. Jubileet finner sted på Fagernes hotell førstkommende lørdag.

Det fine med dans er at det er sosialt og veldig artig, mener Anne Reidun Tvenge.

Det å kunne hygge seg sammen med andre, treffe nye folk og danse gjør godt i hverdagen. Det er ikke viktig om man har danset lenge eller om man akkurat har begynt. Det som er viktig er at vi møtes og har det trivelig. Det er også dokumentert at dans har en god helsebringende virkningen på kropp og sjel. Det er også bra å kunne komme seg i litt bedre form å holde ut lenger på dansegulvet.

Sprer glede

Swingklubben skal være et tilbud til alle danseglade i Valdres. Klubben skal bidra til å øke swingdansens utbredelse, samt skape et godt og positivt dansemiljø, både innenfor og utenfor klubben. De ønsker å organisere aktiviteter som medlemmene og andre danseinteresserte kan ha glede av som fellesturer til ulike dansearrangement. Swingklubben samarbeider også med andre dansemiljøer for å utvide sin aktivitet og skape nye kontakter.

Artikkeltags