Slår seg sammen

FELLES FEIRING: Rødrusspresident Ingebjørg Blomlie Müller og makker Christoffer Ranheim fra svartrussen i Valdres planlegger masse samarbeid i russetiden. Og Ranheim vil ha bilene tilbake i russetoget. FOTO: MAGNHILD SKATTTEBU

FELLES FEIRING: Rødrusspresident Ingebjørg Blomlie Müller og makker Christoffer Ranheim fra svartrussen i Valdres planlegger masse samarbeid i russetiden. Og Ranheim vil ha bilene tilbake i russetoget. FOTO: MAGNHILD SKATTTEBU

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ved Valdres vidaregåande skule er russepresidentene for inneværende skoleår enige om tett samarbeid på tvers av buksefarge.

DEL

Det er travel skoledag på videregående skolen på Leira når Oppland Arbeiderblad prøver å huke tak i de travle ungdommene som har tatt på seg lederansvaret for neste års avgangskull. Rødrusspresident Ingebjørg Blomlie Müller kommer direkte fra en religionsprøve når intervjuet tar fatt. Hennes partner in crime, svartrusspresident Christoffer Ranheim, tar seg også tid til å fortelle om hvordan de ønsker å legge opp planene for dette russekullet.

Todeling

Dette skoleåret ønsker russen å operere med et todelt russestyre. Dette tror presidentene vil gi positivt utslag i orden og struktur i utførelse og økonomisk øyemed.

Svartruss og rødruss har ulike ønsker til hvordan russemarkeringene skal utføres. På bakgrunn av dette tror vi en slik todeling vil gjøre det lettere å oppnå enighet mellom styre og russen, sier Müller. Blant annet kommer avis og russedåp til å være separat i år. Presidentene føler at for mange russ på samme sted fører til kaos, og at en separering kan være med på å opprettholde mer orden i forhold til slike begivenheter.

Samarbeid

Til tross for separate styrer har presidentene likevel troen på et tett samarbeid i tida framover. De fleste arrangement ser nemlig ut til å være felles. Særlig gjelder dette for fester som skal arrangeres, men også revy og russetog.

Det forrige russekullet gjorde oss en bjørnetjeneste da de oppførte seg eksemplariske i russetoget, sier presidentene. De har et felles mål om å få bilene tilbake i toget. I russetoget for halvannet år siden bidro et par russ med offentlig tissing, drikking og blotting fra taket av bilene. Dette ble sanksjonert med forbud mot biler i togene, noe presidentene synes er urettferdig.

Når man har brukt nesten et år på å style og fikse bilen sin, ønsker man jo å vise dem fram, sier Ranheim.

Russerevyen har tidligere vært rødrussens kjennemerke. Neste år vil revyen fargeløs, og alle er like velkomne til å delta både i planlegging og utførelse av revyen. Det er allerede utnevnt to revysjefer som er godt i gang med planleggingen.

Utfordringer

Dette skoleårets russekull står imidlertid overfor en rekke utfordringer i forbindelse med revyen. Da det tidligere har vært bevilget ei hel uke til øving og forberedelse av revyen, er russen denne gang tildelt bare en dag fri fra skolenes timeplan. Øvingsdagen er lagt til en «grønn dag», der timeplanene blir fristilt til aktiviteter utenom pensum.

Dette stiller krav til at vi kommer tidlig i gang med planlegging og øvinger, sier rødrusspresidenten.

Men, vi skal nok få det til, lover hun.

Artikkeltags