Ses på City!

opptur i nord: Anne Stenseth og Knut Skaugrud ser fram til åpningen av City Hov 20. november. foto: henning gulbrandsen

opptur i nord: Anne Stenseth og Knut Skaugrud ser fram til åpningen av City Hov 20. november. foto: henning gulbrandsen

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Med entusiasme og glød pågår arbeidet med å gjøre Hovs første kjøpe­senter klart til åpning fredag 20. november.

DEL

Latteren sitter løst, og kjemien er god rundt bordet i Hov der næringslivsmannen Knut Skaugrud og to av hans ansatte, Janne Bjørnsrud og Anne Stenseth, tar ei pause i arbeidet for å fortelle om City Hov.

Den tredje på laget, Ole Tom Søhagen, er akkurat denne dagen på ei messe på Lillestrøm, og Erle Lindberg som skal kle opp kvinner og menn, unge og eldre i spennende kolleksjoner av klær og sko, er i ferd med å avvikle et tilsvarende arbeidsforhold i Trondheim, for så å flytte tilbake hjembygda Hov.

Flinke folk

Jeg har fått med meg så flinke folk, roser Knut Skaugrud.

Janne Bjørnsrud, som har ansvaret for det økonomiske i morselskapet Knut Skaugrud AS og dermed også får City Hov AS inn under sitt ansvarsområde, får betegnelsen «krumtappen i alt». Anne Stenseth har bagasjen full av interiørerfaring og hotelldrift, og skal drive kiosken og kafeen i senteret.

Og Anne blir leder av temaet her, forteller Skaugrud. Ole Tom Søhagen har 20 års erfaring fra sportsbutikkbransjen, og yngstejenta på laget, Erle Lindberg, stiller med sin erfaring fra motebransjen i trønderhovedstaden. I tillegg skal det ansettes folk på deltid og ekstrahjelper. Totalt blir det 4,5 årsverk i senteret fra starten.

Folk er så sugne på å være med og skape noe. Vi har kunnet plukke medarbeidere på øverste hylle, sier Skaugrud.

Møteplass

Gjengen har klare visjoner for senteret.

Vi ønsker at dette skal bli en møteplass der folk trives og har lyst til å komme innom, og selvfølgelig ønsker vi at folk vil handle her, sier Anne Stenseth. Hun vil ha god service, det å ta vare på alle og skape en god atmosfære på senteret, som sin rettesnor.

Og vi ønsker å nå folk i alle aldersgrupper, legger Janne Bjørnsrud til.

I senteret skal det være flust med sitteplasser, og når selve senteret er stengt for kvelden, er den kombinerte kiosken og kafeen i sørenden av bygningen åpen.

Og der skal vi pynte opp utenfor inngangen og ha stoler og bord, forteller Anne Stenseth.

Senteret

I løpet av de siste fire månedene har den slitne samvirkelagsbygningen reist seg som en fugl Føniks og kneiser nå optimistisk oransje i nordenden av sentrum.

Jeg har aldri før fått slik respons på noe jeg har gjort! Fra vi begynte å male utvendig har folk gitt uttrykk for at de synes dette er kjempebra, forteller Skaugrud.

Ja, vi får så mange positive kommentarer på gata. Mange gleder seg over at noen tør å gjøre noe mot strømmen. Knut bygger opp noe fra bunnen som vi kan være stolte av, og han skaper arbeidsplasser, sier Anne og Janne.

Jeg kommer aldri til å bli rik på dette, men jeg synes det er moro å skape noe, sier sjefen sjøl.

Investeringer

Knut Skaugrud AS kjøpte den nedlagte samvirkelagsgården for 2,9 millioner kroner i juni i år. Før dørene i City Hov åpnes i november, har han brukt ytterligere 3,54 millioner kroner. At det nye kjøpesenteret får en avdeling for leker, skolemateriell, kontorrekvisita og blir kommisjonær for Norsk Tipping, skyldes at Skaugrud har kjøpt Hov spill og leker.

Fortsatt er det to ledige lokaler som kan leies ut i senteret. Alternativet er å bruke de ledige arealene som utstillingslokaler for bedrifter som trenger det. Frisør Nina Løkken skal også utvide sine lokaler, og sammen med henne kommer det inn en fotpleier.

Drømmen hadde vært å få et polutsalg i senteret, men det avhenger av om kommunen søker om pol, sier Janne Bjørnsrud.

Og vi har jo også 1000 kvadratmeter nede med inngang og full åpen fasade vestover, sier Skaugrud.

City

Den formelle betegnelsen på senteret er City Hov AS.

Men i dagligtalen bruker vi bare City, og det er det som blir betegnelsen på flagg og reklame, sier Knut Skaugrud.

Ja, heretter skal folk møtes på City, ler Anne og Janne. En hektisk innspurt venter. Om én måned skal klær og sko, sportsutstyr og leker, tippemaskiner, kiosk- og kaféutstyr være på plass. Ingen av butikkene i senteret skal være tilknyttet noen kjede.

Vi ønsker å stå så fritt som mulig og handle direkte fra produsentene, sier Knut Skaugrud.

Så for alle som har gått lei av at det er de samme varene du finner enten du handler i Oslo eller Bergen, nå er alternativet like rundt hjørnet.

Vi ses på City! smiler de tre.

Artikkeltags