Landsbyens ordensmann

KLAR FOR OPPDRAG: Traktoren er liten, men mulighetene like store som med større redskap, sier Ulf Melhus Ødegård i Bo- og Landsbytjenester.foto: Svein Arild Brovold

KLAR FOR OPPDRAG: Traktoren er liten, men mulighetene like store som med større redskap, sier Ulf Melhus Ødegård i Bo- og Landsbytjenester.foto: Svein Arild Brovold

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Ulf Melhus Ødegård sørger for å holde det ryddig og ordentlig i Landsbyen. Vaktmestertjenester og boligforvaltning er hans spesialområder.

DEL

Ødegård driver firmaet Bo- & Landsbytjenester, som han startet i 2006. Etter cirka 25 år i klesbutikk, matbutikk, bilbransjen og annen servicevirksomhet måtte han bytte arbeid.

Jeg fikk påvist MS og var avhengig av en arbeidshverdag som kunne tilpasses sykdommen. Da ble løsningen å satse på småjobbservice, forteller 48-åringen.

Nok å gjøre

Det var stort behov for noen som kunne utføre forskjellig rydde- og vedlikeholdsarbeid i Landsbyen, og tilgangen på oppdrag har ifølge Ødegård bare økt.

I dag er det flest oppdrag for næringsbygg og borettslag samt strøjobber for kommunen, sier han, det siste også i bokstavelig forstand.

For strøing og snørydding er av hovedoppgavene om vinteren. I tillegg utfører han fasaderydding, grasklipping, vindusvask, renhold, feiing, skraping og andre småjobber. En stor del av oppdragene er for faste kunder.

Maskiner

I forbindelse med enmannsfirmaet sitt har Ødegård investert i en god del utstyr. Maskinparken, som han leier lokaler til ved gamle Dokka Meieri, omfatter blant annet en parktraktor med lasteapparat og henger i tillegg til snøfreser, strøkasse, skjær, pallegaffel, kran og gatekost med oppsamler.

Utstyret er lite, men mulighetene like store som med større redskap, hevder eieren.

I tillegg til småjobb- og vaktmestertjenester utfører Ulf Melhus Ødegård forretningsførsel og boligforvaltning for tre borettslag i Nordre og Søndre Land med til sammen 70 leiligheter. Han leier også ut partytelt med tilbehør.

Trives i landsbyen

Ødegård forteller at han trives i jobben.

Folk i Landsbyen er positive, og jeg får veldig hyggelige tilbakemeldinger fra både oppdragsgivere og andre, sier han.

Han har også bare positive ting å si om Landsbyen Dokka.

Dokka har utviklet seg til et betydelig handelssted, som er viktig i det jeg kaller «Randsfjord-regionen». Kommunens satsing på «Ekte landsbyliv» er positiv. Det er med og skaper en helhetlig profil på stedet. Jeg synes det er flott at Dokka som det første stedet i landet ble erklært som landsby i høst, sier Ulf Melhus Ødegård, som da for lengst selv hadde tatt i bruk landsbybegrepet i firmanavnet.

Artikkeltags