Kappes om kundene

HÅNDBAK: Leder av Valdres Storsenter, Bente Rolfsen Anti og leder av Fager nes Kjøpesenter, Heidi Arnesen vil alltid konkurrere om hvem som er best. I håndbak ble det uavgjort.FOTO: GEIR NORLING

HÅNDBAK: Leder av Valdres Storsenter, Bente Rolfsen Anti og leder av Fager nes Kjøpesenter, Heidi Arnesen vil alltid konkurrere om hvem som er best. I håndbak ble det uavgjort.FOTO: GEIR NORLING

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Det handles mer per innbygger i Valdres enn i resten av fylket, og mest handles det på Fagernes/Leira.

DEL

Hver innbygger i Valdres handler for 101.047 kroner. På Lillehammer bruker de 91.351 kroner. Gjøvikenserne bruker 77.182 kroner, mens hadelendingene er sist på statistikken for Oppland med beskjedne 64.556 kroner,

Nå har det seg ikke slik at folk i Valdres er rikere enn i resten av fylket. Svaret finner en heller i at det er mange hytteturister som legger igjen penger i butikkene.

Uten hytteturistene hadde vi ikke hatt Valdres Storsenter og det nye Fagernes Kjøpesenter, sier leder i Valdres storsenter på Leira. Bente Rolfsen Anti.

Åpnet i høst

I høst åpnet Fagernes Kjøpesenter. Det har vært senter her før også, men i høst ble dørene åpnet for det ombygde store senteret. I alt er det 21 butikker i nye Fagernes kjøpesenter. Der har de også fått parkeringshus.

Vi er ikke redd storsatsingen på Fagernes. Det er bare en utfordring, sier Anti.

Vi skal så klart konkurrere med Valdres Storsenter, men resultatet av ny konkurranse er vel at vi har fått et økt tilbud av butikker, og dermed bedre vareutvalg for kundene, sier senterleder Heidi Arnesen i Fagernes kjøpesenter.

Den uka Fagernes kjøpesenter åpnet og hadde en omsetning på 3,7 millioner, økte også vi omsetningen fra fjoråret. Vi hadde også en ukesomsetning på 3,7 millioner kroner, sier Anti.

Før trodde de som for eksempel hadde skobutikk at de ville få mindre omsetning dersom det kom en skobutikk til i senteret. Erfaringen er annerledes. Har man to butikker, vet kundene at det er større utvalg, og flere kommer til butikken, sier Arnesen.

Lang åpningstid

Valdres storsenter var de første som hadde forlenget åpningstid.

Det har lenge vært vårt fortrinn på Leira. Folk har visst at butikkene her har vært åpne til klokka åtte om kvelden. På Fagernes har åpningstida vært variabel. Noen matbutikker har vært åpne lenger. Andre butikker har stengt fire. Det er mange som liker å handle etter at de er ferdige på jobb. Det er klart at vi kommer til å merke at Fagernes kjøpesenter nå har åpent til åtte. Men det øker bare lysten vår til å lage et enda bedre produkt, sier Anti.

Vi har merket oss at Valdres storsenter har brukt mer på markedsføring nå enn før. Det er klart at vi også må skjerpe oss. Det skal være konkurranse mellom kjøpesentrene, sier Heidi Arnesen.

Like mange butikker

Sentrene har nesten like mange butikker. Fagernes Kjøpesenter har i dag 21 butikker. Valdres storsenter har 22, om en regner med Expert og Europris på den andre siden av parkeringsplassen.

Vi har plass til fire til, sier Arnesen.

Vi bygger om nå, og har snart nye tilbud, sier Anti.

Når Oppland Arbeiderblad utfordrer dem til å si noe pent om konkurrenten, trekker de begge to på svarene. Begge liker best å framheve egne sentre. Om litt kommer det litt nølende fra Heidi Arnesen.

Valdres storsenter er kanskje et senter som er bedre for den litt eldre garde. De finner seg bedre til rette der. Vi er et senter som er tilpasset den urbane og moderne delen av befolkningen. Så jeg kan tenke meg at den jevne valdrisen liker seg på Leira.

Jeg synes kanskje Fagerns kjøpesenter er sterkere enn oss på klær, men vi jobber med det, og skal ta opp konkurransen der også. Det er klart at Fagernes Kjøpesenter er et mer moderne senter, sier Anti.

Men egentlig tror jeg at de fleste kommer til å besøke begge sentrene. De vil se det totale vareutvalget, sier Anti.

Parkering

Men begge er enige om at uten hytteturistene hadde ingen av sentrene hatt livets rett.

Det er veldig mange som stopper på veien til hytta. De kommer først til oss. Vi ligger først og folk vet at vi har god parkering, sier Anti.

Det rare er også at folk som er på hytta må ta seg en tur for å handle selv om det er fint vær. Det har vi sett i påska. De er på hytta to dager, så drar de ned for å handle. Det er vel mest shoppinggenerasjonen som gjør det, sier Anti.

Folk vet også at det er gode parkeringsmuligheter på Fagernes. Mangelen på parkeringplasser er sterkt overdrevet. Det kan være litt press akkurat i påska, men ellers er det plenty med parkeringsplasser her, sier Arnesen.

En annen ting er de også enige om: De skal begge konkurrere om å ha det beste tilbudet. For å vise sin styrke de håndbak for avisa. Matchen endte uavgjort.

Artikkeltags