Jens fikser bilruta di

NYTT TILBUD: Oppland Bilglass på Dokka har spesialisert seg på bilglass. Her er tre generasjoner representert, Jens Fischer med sønnen Theodor, (t.v.) og Jan Fredrik Fischer med barnebarnet Oliver.

NYTT TILBUD: Oppland Bilglass på Dokka har spesialisert seg på bilglass. Her er tre generasjoner representert, Jens Fischer med sønnen Theodor, (t.v.) og Jan Fredrik Fischer med barnebarnet Oliver.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Jens Fischer har startet Oppland Bilglass på Dokka, og håper å få et levebrød ut av geskjeften.

DEL

Initiativet har fått fast tilholdssted bak faren Jan Fredrik Fischer sin bilforretning, Automobilen i Storgata, og Jens Fischer har flere i slekta rundt seg.

Svogeren min driver Oppland bilvask rett utenfor verkstedet mitt, så vi er sterkt representert rundt her, ler den unge gründeren. Ideen til foretaket kom for et par år siden, og Jens har drevet litt på si til i høst, da de bygde på farens bilforretning og fikk logo på døra.

Stort behov

Jens Fischer forteller at han håper å få et levebrød av ideen etter hvert, og at han tror det er et behov på Dokka for et firma med bilruteskader som spesialitet. Og den unge reparatøren forteller om en økende kundekrets.

I august sto jeg et par kvelder på parkeringen på Bergfossenteret og reparerte steinsprutskader på nesten 50 biler, mens bileierne handlet, forteller han. I sin faglige iver forteller han at det lønner seg å reparere en steinsprutskade i frontruta så fort som mulig, da det fort setter seg salt og møkk i «såret».

Framgangsmåten er å suge vakuumet ut av sprekken, for så å klemme i lim og etterpå herde det hele. Det tar rundt 20 minutter, avslører fagmannen mens en svart Opel får førstehjelp med ei rute med «sår» i.

Helhetlig biltilbud

Jens Fischer trekker gjerne fram sin mentor og læremester, Olav Brattråk, som har drevet med bilglass i over 25 år.

Det er av han jeg har lært alt jeg kan om faget, erkjenner han. Fischer forteller at de også har muligheten til å skifte sideruter på de aller fleste bilmodeller nesten på dagen. Men det er ikke bare bilglass de hjelper kundene med.

Nei vi tar også på oss småreparasjoner av bilskader. I fars bilforretning drives også oppretting av biler, så vi håper å få et helhetlig biltilbud i krysset her etter hvert, avslutter den unge gründeren med bilglass som spesialitet.

Artikkeltags