Gå til sidens hovedinnhold

Opprykksjagende Ringerike knuste Gjøvik

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjøvik fikk trøbbel mot topplaget Ringerike lørdag.

Det vil være en stor overraskelse om Ringerike får den siste kvalikplassen til spill i Eliteserien neste sesong, men de har fortsatt håp. Comet har en kamp igjen av sesongen mot Haugesund, som de lørdag slo hele 9-0. I Hønefoss lørdag var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Ringerike kjørte over Gjøvik ved hjelp av kvalitet og hurtig spill.

Gjøvik startet kampen best i Ringerike, men klarte ikke å få uttelling i første periode. Etter hvert snek vertene seg inn i matchen og scoret periodens eneste mål da Patrick Eriksson fosset igjennom Gjøvik forsvaret. I scoringsposisjon foran mål gjorde han ingen feil og sendte dermed hjemmelaget i ledelsen.

Gjøvik startet andre periode i undertall og Ringerike klarte å etablere et press utifra det uten å score. Men hjemmelaget fikk uttelling noen minutter etter da de fikk tildelt straffeslag av dommeren etter en forseelse av Amund Nyland. Eriksson var igjen sikker foran mål og økte ledelsen.

Rett før 27 spilte minutter klarte Ringerike igjen å utnytte en av svakhetene til Gjøvik. For ofte denne sesongen har det vært for enkelt å spille seg igjennom alene med keeper. Dette utnyttet Kim Bjørnstad da han kom helt alene med Wille Mattila og ga Ringerike et solid grep om kampen.

At det var en fortjent ledelse var det ingen tvil om. Ringerike okkuperte store deler av perioden i Gjøviks sone og skapte store problemer med stor fart i spillet sitt. Skuddstatistikken for perioden underbygger dette med 15-6 til Ringerike.

Det startet ikke noe bedre i tredje periode. Hjemmelaget tok kommandoen fra start og fikk uttelling i form av scoring da Hamar-gutten Håkon Engh banket inn 4-0 tre minutter ut i perioden. Og verre skulle det bli for gjestene, siden heltente Ringerike-spillere på ingen måte slappet av. Tidligere Gjøvik-spiller Eivind Eiken Andresen økte ledelsen. Det likte imidlertid ikke Jan Robin Lereng altfor godt og reduserte for Gjøvik i neste bytt. Det var Lerengs 27. poeng denne sesongen, noe som er hans høyeste siden 2016. Det var imidlertid ikke slutt med det for Ringerike var ikke ferdig med målshowet og Henrik Eriksson fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Dermed er denne sesongen over for Gjøvik med en femteplass. Målet for neste sesong er å være der dagens motstander Ringerike er i dag. De har nemlig fortsatt et håp om å spille kvalifisering til spill i GET-ligaen.

Kampfakta

Seriekamp 1. divisjon ishockey, Schjongshallen

Ringerike – Gjøvik Hockey 6–1 (1-0, 2-0, 3-1)

1. periode: 1-0 Patrick Eriksson (Henrik Eriksson, Erik Bjerketvedt) 16.21.

2. periode: 2-0 Patrick Eriksson (straffeslag) 23.17, 3-0 Kim Robin Bjørnstad (Nikolai Dalen, Thomas Lystad) 26.56

3. periode: 4-0 Håkon Engh (Petter Ellefsen, Eivind Eiken Andresen) 43.07, 5-0 Andresen (Ellefsen, Engh) 47.50, 5-1 Jan Robin Lereng (Ulrik Løvdal) 48.37, 6-1 Henrik Eriksson (Patrick Eriksson, Dennis Ryttar) 52.05

Skuddstatistikk: 44–19 (10-8, 15-6, 19-5)

Hoveddommer: Olav Steen Brattbakk

Utvisninger: Ringerike 5 x 2 min – Gjøvik 10 x 2 min

Gjøviks lag:

Keeper: Wille Mattila

1. femmer: Simen Hoel Johannessen, Vetle Sveen – Sander Olsen, Daniel Stensrud, Even Engjom

2. femmer: Erling Biserød, Morgan Mathisen – Eirik Myhre Slåsletten, Amund Nyland, Joacim Rostad

3. rekke: Ulrik Løvdal – Petter Eriksson, Even Langdalen, Jan Robin Lereng

4. rekke: Ørjan Moen Saga

Kommentarer til denne saken