Opplendinger drikker mest alkoholfri øl

Artikkelen er over 1 år gammel

Det viser en fersk statistikk over totalsalget i Norge fra bryggeriet Rignes.

DEL

Ingen steder i Norge kjøpes det mer alkoholfritt øl enn i Oppland. Det viser fersk statistikk over totalsalget i Norge fra Norges største bryggeri, Ringnes. Den gjennomsnittlige opplendingen over 18 år drakk mer enn tre ganger så mye alkoholfritt øl som det ble gjort i fylkene på bunnen av statistikken, Rogaland og Finnmark.

– Vi har jobbet hardt for å øke andelen alkoholfritt øl i Oppland. Dette viser at vi er på rett spor, sier distriktssjef for i Ringnes i Oppland, Trond Hagelund.

Stor økning

Salget av alkoholfritt øl i Norge fortsetter å øke. Fra et allerede rekordhøyt nivå, gikk det i fjor opp med hele 11 prosent. Ringnes har sett på det totale salget av alkoholfritt øl i alle de norske fylkene, og målt dette opp mot antall innbyggere over 18 år.

– Mens opplendingene drakk hele 4,3 liter alkoholfritt øl per person, var tilsvarende tall i Rogaland og Finnmark henholdsvis 1,4 og 1,3 liter. Det er bare i Buskerud, som er på andreplass på listen, hvor vi kan vise til tilsvarende interesse for de alkoholfrie variantene, sier Hagelund.

Oppland glad i det vanlige

Ifølge Ringnes er også Oppland et av fylkene hvor det selges mest vanlig øl i hele Norge. Med et salg på hele 53,2 liter per innbygger over 18 år, er det bare i Telemark det selges mer alkoholholdig øl. På tredjeplass blant ølfylkene kommer Buskerud. Minst øl selges det i Østfold og Akershus. – Dette skyldes i stor grad grensehandelen. Både i Østfold og Akershus er det nok mange som kjøper alkohol i Sverige, sier distriktssjefen for Ringnes i Oppland.

– Dette tyder på at opplendingene også i økende grad ser på de alkoholfrie variantene som gode alternativer til alkoholholdig øl. Vi har brukt mye tid og ressurser på at de som liker øl også skal like våre alkoholfrie varianter. Det ser det ut til at vi har lyktes med. Alkoholfritt øl gjør at de som liker smaken av øl med god samvittighet kan drikke mer. Det smaker godt, har mindre kalorier og er generelt sunnere, sier Hagelund.

Han tror også at Opplands stadig sterkere posisjon som helårs feriefylke er med på å forklare den store interessen for alkoholholdig og alkoholfritt øl.

– I motsetning til mange andre fylker som primært er sommerdestinasjoner, er Oppland blitt en helårsdestinasjon. Vi vet at salget av øl ofte er høyere når folk er i feriemodus, sier Hagelund.

Her drikkes det mest alkoholfritt øl:

1. Oppland (4,3 liter)

2. Buskerud (3,8 liter)

3. Hedmark (3,3 liter)

4. Telemark (3,2 liter)

5. Trøndelag (3,05 liter)

6. Akershus (2,94 liter)

7. Vestfold (2,91 liter)

8. Aust-Agder (2,6 liter)

9. Østfold (2,4 liter)

10. Oslo (2,2 liter)

11. Møre og Romsdal (2,16 liter)

12. Sogn og Fjordane (2,12 liter)

13. Hordaland (1,9 liter)

14. Nordland (1,8 liter)

15. Vest-Agder (1,75 liter)

16. Troms (1,6 liter)

17. Rogaland (1,4 liter)

18. Finnmark (1,3 liter)

Artikkeltags