Gå til sidens hovedinnhold

Oppland Transportarbeiderforening slår seg konkurs

Artikkelen er over 2 år gammel

Tap i retten ble avgjørende. Tre ansatte mister jobben. Forbundet sentralt overtar ansvaret for medlemmene.

Fredag begjærte Oppland Transportarbeiderforening seg selv konkurs. 29 år etter stiftelsen er fagforeningen historie, etter at den har vært hos Namsmannen og begjært oppbud. Det melder FriFagbevegelse

Tre ansatte mister jobben, og ansvaret for medlemmene blir gitt forbundet sentralt.

– Styret har gjort flere forsøk på å dekke gjelden til kreditorer for å unngå oppbudsbegjæring og dermed redde foreningen og jobben til de ansatte. Det har dessverre ikke lykkes, sier Oddbjørn Vestli, leder i Oppland Transportarbeiderforening til nettstedet frifagbevegelse.no, som omtalte saken.

Totalt hadde foreningen snaut 1.150 medlemmer, hvor 800 av dem fremdeles er yrkesaktive. Disse vil ikke bli berørt av konkursen.

Vestli opplyser til nettstedet at foreningen startet nedbemanningsprosessen på senhøsten 2017, og i juli 2018 ble kontormedarbeideren Sylwi Swendsen sagt opp. Den oppsigelsen mente Swendsen var usaklig, og stevnet foreningen. Den 8. februar fikk hun fullt medhold av en enstemmig tingrett i Gjøvik. Retten mente oppsigelsesprosessen hadde vært svært mangelfull og preget av inhabilitet og manglende dokumentasjon på hvilke vurderinger som var blitt gjort forut for oppsigelsen. Det er verken Vestli eller resten av styret i foreninga enig i.

– Det har vært en grundig behandling i styret, og oppsigelsessaken har vært behandlet på ni styremøter. Vi mener at alle regler for nedbemanning har blitt fulgt, og vi har også rådført oss med advokat og forbundet sentralt underveis. I ettertid kan vi ta selvkritikk på at vedtakene som ble gjort i styret kunne vært mer utfyllende som dokumentasjon på prosessen, sier Vestli til FriFagbevegelse.

Han understreker at styret ikke vil anke saken.

– Vi tar dommen til etterretning, men er ikke enig i domspremissene, understreker han til nettavisen.

Les også

Beskylder fagforening for usaklig oppsigelse

Les også

Swensen saksøkte Oppland Transportarbeiderforening og vant: – Vi er utrolig lettet

Kommentarer til denne saken