Kjære leser, er du glad i hjemstedet ditt, opptatt av å vite hva som skjer og hvordan det påvirker ditt liv? Da skal Oppland Arbeiderblad være ditt fremste nettsted, din nærmeste avis.

Det har vært et flott møte med Vestoppland og Oppland Arbeiderblad denne uken. Jeg har fått møte lesere og annonsører, de vi er til for. Jeg har fått møte redaksjonen, selgere, markedsfolk, distributører og trykkere, alle like viktige i det vi formidler, skaper og leverer.

Men, jeg har også fått vennlige nikk og hyggelige samtaler. Jeg har fått nyte Vestopplands flotte natur. Etter et langt liv i mediebransjen, har alt dette gitt energi. Det har også gitt meg innspill til hvilket oppdrag vi har fremover.

Vår viktigste jobb er å jobbe for deg. Våre journalister skal gå på møtene i rådhuset, i rettssalene og på arbeidsplassene. Vi skal dekke fotballkamper, konserter og folkefester. Vi skal skrive om boligmarkedet, om by- og regionalutvikling og om butikkåpninger.

Vi skal være kontrollorganet i lokalsamfunnet, og kunne grave fram avsløringer som stiller makten til ansvar. Sosiale medier er en effektiv måte å spre journalistikk på, men det er ikke der den blir skapt. Det er i de redaktørstyrte mediene, i lokalavisen. Vår jobb blir å stille spørsmål, lete etter ny informasjon, gi deg flere sider av en sak. Vi skal hjelpe deg å gjøre deg opp din egen mening. Vi skal også innrømme når vi gjør feil. Åpenhet skal være viktig for oss.

Sammen kan vi styrke avisen, gjøre den enda bedre, ennå viktigere.

 

Les også

OA skal være førstevalget

 

Digitaliseringen har gitt Oppland Arbeiderblad nye muligheter, men den gir oss også nye utfordringer. De tradisjonelle medienes forretningsmodeller er utfordret. De siste årene er vi blitt færre til å lage medieproduktene våre. Samtidig har dine forventninger økt. Fremover må vi utvikle oss og finne nye lønnsomme forretningsmodeller. Derfor må vi også ta betalt for innholdet, både analogt og digitalt. God journalistikk koster, men den er verdt det, ikke minst en tid der vi lever i kryssilden mellom fake news, propaganda og nettrollenes tyranni.

En god regionavis blir til i samspill med sine lesere og brukere. Før snakket avisene til folk. Jeg ønsker at vi snakker med folk. I OA vil vi ha en dialog. Vi vil høre hva du mener, ta del i din kunnskap. Jeg ønsker du skal hjelpe oss med å rapportere det som skjer. Dagens teknologi gjør det lett å bidra. Enten det er med bilde, video eller tekst. Sammen kan vi styrke avisen, gjøre den enda bedre, ennå viktigere.

Vårt mål er klart: Vi skal framstå som ditt naturlige førstevalg for nyheter og annonser fra Vestoppland. Jeg kan ikke love deg at du blir like fornøyd hver eneste gang du finner frem til oss i mobilen eller i postkassen.

Men ikke vær i tvil: Vi skal gjøre vårt beste.

Erik H. Sønstelie

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Oppland Arbeiderblad

Har du noen råd og innspill til Erik? Si din mening i kommentarfeltet!