Oppdrag utført

Kommentar
Thor Solheim

Kommentar Thor Solheim

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Størk Hansen har skrevet bok. Om seg sjøl, og om Hunton Arbeiderforening. Det er blitt ei imponerende bok. Etter 46 år som Huntonarbeider, er det mye å skrive om. I mange kamper har Størk stått på for å redde bedriften og arbeidsplassene. Fabrikken lever i dag, takket være Hunton Arbeiderforening og andre gode krefter som lot seg mobilisere.

Størk har klart å gjøre historia spennende. Selv om vi vet hvordan det går, blir du revet med slik at det er vanskelig å legge fra seg boka. I tillegg til all dramatikken, er det også muntre historien fra hverdagslivet i Hunton. Her finner du originale typer og mange spennende mennesker. Arbeidsmiljøet har utviklet og endret seg mye de siste 50 åra.

Lokalt vil mange kjenne igjen noe av historia til Hunton. Denne boka kan også være nyttig for tillitsvalgte og alle andre som vil stille seg til tjeneste for arbeiderklassen. Fagforeningsarbeid er like viktig i dag som før i tida. Det er mye å lære av historia.

I telefonkatalogen er Størk Hansen oppført som proletar. Han vet hvem som skaper verdiene, og han har påtatt seg å representere sin klasse. Det har sikkert vært slitsomt. Skiftarbeid er ikke lett å kombinere med politisk aktivisme, men Størk har utrettet mye, også utenfor fabrikkens vegger. I forbundsstyret, som lokal LO-leder, som 1. mai-organisator, og som leder av to sykehusaksjoner, samt mye mer.

Herbs tegninger og et rikt bildemateriale, bidrar til å gjøre boka til et praktverk du må ha.

Det må være lov å håpe på et bind nr. 2 som bør handle om det politiske livet utenom Hunton Arbeiderforening.

Boka er utgitt på eget forlag, Proletar Hansen. Den koster kr 300 og kan snart bestilles på internett.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken