Opera på byfesten

OPERA PÅ FESTEN: Prosjektleder for byfesten Arne Evensen og dirigent Vegard Bjerkvold Nilsen forteller at utdrag av «Barberen i Sevilla» vil bli framført under byfesten.

OPERA PÅ FESTEN: Prosjektleder for byfesten Arne Evensen og dirigent Vegard Bjerkvold Nilsen forteller at utdrag av «Barberen i Sevilla» vil bli framført under byfesten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Byfesten nærmer seg med stormskritt, og planene for den 19. august er lagt. Festen skal både ønske studentene velkommen til byen vår, samtidig skal det være fest for byens befolkning.

Det er et vidt spekter av arrangementer og en av hovedattraksjonene blir opera i Jernbaneparken.

Internasjonal opera

Vegard Bjerkvold Nilsen som er dirigent for arrangementet skal sammen med tre internasjonale solister, og et samarbeid mellom Synfonietta Innlandet og Opera Opus framføre utdrag fra «Barberen i Sevilla».

Nilsen som er fortiden i Italia og dirigerer operaen «Turandot» på Puccinifestivalen, ser fram til å vise trekantdramaet mellom Rosina, barberen og greven.

– Nå har jeg fått med meg en belgisk sopran og to italienske menn på tenor og baryton som skal være solister, forteller dirigent Nilsen.

Siden konserten skal foregå ute kan de ikke ha fullt opp med scene, kor, kulisser og orkestergrav, så det blir solistinnslag og utdrag.

– De internasjonale solistene er verdensvante, og vi er heldige at de tar seg en tur innom Gjøvik.

Den belgiske sopranen Elise Caluwaerts har akkurat sunget i Shanghai opera og i høst tar hun turen til New York.

Vidt spekter

Prosjektleder Arne Evensen forteller at det vil skje noe hele dagen på Gjøvik.

– Lilleoppland skal ha aktiviteter i Jernbaneparken, det blir skateshow med Gjøvik brettklubb, Toner på tunet med Narum Happy Jazz, opera og åpen konsert, forteller han.

I tillegg til alle arrangementene er det også muligheter til å være turist i egen by denne dagen. Det blir åpent i Fjellhallen med muligheter for omvisninger, og omvisninger blir det også på Kauffeldtgården, Gjøvik gård og Eiktunet.

På byfesten er alt gratis, og Evensen håper alle tar turen nedom sentrum 19. august.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags