Gå til sidens hovedinnhold

Sterke reaksjoner på facebook

Facebook-storm mot omsorgsfilosofi i Gjøvik

Artikkelen er over 5 år gammel

Reaksjonene har haglet etter en artikkel med Solveig Skar, leder for hjemmetjenesten i Gjøvik, der hun tar til orde for at ansatte må distansere seg fra dårlig samvittighet når de ikke får tid til å yte den omsorgen de ønsker.

Nær tjue kommentarer følger saken på OAs facebookside. En som ikke klarte å dy seg var Terje Paulsberg, tidligere redaktør i OA. 

– Det er svært sjelden jeg ytrer meg offentlig etter at jeg sluttet i avisa, men i går måtte jeg få luftet ut min harme.

Paulsberg reagerer på at en ansatt som skriver om dårlig samvittighet ved å ikke ha tid til å lytte og trøste, nærmest får korreks og klare råd om å endre holdning av sin leder.

– Jeg håpet i det lengste at jeg hadde misforstått hva omsorgslederen mente, men innså at det hadde jeg ikke gjort. Jeg håper noe andre ledere tar den ansatte i forsvar.

 – Kontrast til Oslo

På en liten time fikk Paulsberg selv nærmere tjue facebookkommentarer fra folk som hadde kjent på samme harme.

Paulsberg sier saken åpenbart har truffet en nerve blant folk flest.

– Det som er slående er at uttalelsene fra denne omsorgslederen i Gjøvik kommer samtidig som vi har fått se fantastiske historier fra hva de får til på et sykehjem i Oslo. Det råder klare politiske føringer på at færre skal på institusjon og føere skal bo hjemme lenger. Det forplikter. Da er det nesten ikke til å tro at signalene fra ledelsen i hjemmetjenesten er å distansere seg fra samvittighet og omsorg, sier han.

Paulsberg er svært spent på hvilken holdning ordfører og øvrige myndigheter har til denne saken, og håper de kommer på banen med klargjøringer.

En teknisk ytelse?

En av dem som også kastet seg på i debatten var Per Olav Olsen fra Gjøvik.

– I Gjøvik skal såkalt eldreomsorg være en teknisk ytelse uten varme, og det er svært langt unna det de fleste av oss legger i omsorg, skrev han.

Olsen setter det på spissen og undrer om tjenesten like godt kan legges til teknisk etat sammen med vann og avløp.

Makan til ansvarsfraskrivelse. Gruer meg til jeg selv trenger helsevesenets tjenester. Eldreomsorg begynner å bli et skremmende innholdsløst begrep. Falt av stolen da jeg åpnet OA. Fikk kaffen i vrangstrupen og klumpen i halsen da jeg leste dette.

Dette var noen av facebokreaksjonene etter intervjuet med tjenestelederen i OA.

Ansatte og tillitsvalgte i tjenesten har også reagert sterkt.

Få har så langt kommet omsorgslederen til unnsetning med å støtte hennes betraktninger.

Kommentarer til denne saken