Sogndal-spissen Mahatma Otoo scoret sitt første for sesongen da Sogndal slo Haugesund 1–0 på Fosshaugane fredag kveld.

Ghaneseren la nylig ut sine scoringer fra sist sesong ut på Twitter, og denne siste kan han også fint legge ut. 24-åringen knallet ballen opp i nettaket fra rundt 12–13 meter etter 33 minutters spill i 1. omgang.

Otoo kan fort komme til å bli et ettertraktet objekt når det neste overgangsvinduet åpner. Målscoreren ble også kåret til Sogndals beste spiller av en lokal jury.

– En god kamp av oss. Vi forsvarte oss bra og fikk noen fine kontringer, sa Otoo til TV.

Sogndal-trener Eirik Bakke brukte enda større ord.

– En fantastisk kamp av oss. Jeg er veldig imponert over gutta. Til dels spilte vi veldig god fotball, og vi burde ha scoret mye mer. Otoo var veldig bra, og han kunne fort ha scoret hat trick i dag, mente Bakke.

Ole Amund Sveen fra Redalen spilte hele kampen for Sogndal.

Sjansefattig

Etter en sjansefattig 1. omgang der hjemmelaget etter hvert fikk et greit overtak. Sogndal var også det beste laget etter pause og både kunne og burde ha scoret flere mål.

Martin Ramsland hadde en gedigen sjanse til å øke ledelsen etter 62 spilte minutter, men brassparket hans fra tre meters hold gikk like over. Der var Haugesund heldige som slapp med skrekken.

Haugesund kom mer med mot tampen av omgangen og etter nærmet de seg Sogndals 16 meter mer og mer. Deres største sjanse kom med 13 minutter igjen å spille, men avslutningen til innbytter Ibrahim havnet like utenfor fra skrått hold.

Gjerrige

Men Sogndal er ikke noe enkelt lag å spille mot under trener Eirik Bakkes ledelse. Sogningene er svært gjerrige bakover og har ikke sluppet inn mål i tre av fire kamper så langt i sesongen. Forsvarsrekka virker trygg og sikker i de aller fleste situasjoner.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var også på plass på Fosshaugane sammen med tidligere fotballpresident Yngve Hallén, og han fikk helt sikkert med seg hjemmelagets stramme organisering bakover på banen.

Seieren til Sogndal betyr at de klatret til 4.-plass på tabellen med sju poeng. Det er det samme som tre foran på tabellen, men alle dem har én kamp mindre spilt.

Haugesund har står med to seirer og to tap etter fire spilte kamper og er plassert som nummer seks på tabellen.

Neste utfordring for Sogndal er Valdres FK på bortebane cupens første runde.