Lillestrøm fikk Frode Kippe utvist og tapte 1-2 hjemme mot Sogndal i Arne Erlandsens comeback i eliteserien.

– Vi er ikke dyktige nok i de avgjørende fasene, og i tillegg er vi uheldige med målene imot, sa Erlandsen til TV 2 etter kampen.

Som bestilt ble det dramatisk i 56-åringens tilbakekomst på Åråsen som sjef for hardt pressede Lillestrøm.

Etter 63 minutter ble Martin Ramsland revet ned i 16-meteren av LSK-stopper Marius Amundsen. Straffesparket og rødt kort var det ingenting å si på, men Lillestrøm hadde grunn til å fortvile da kaptein Frode Kippe fikk marsjordre av dommer Svein-Erik Edvartsen, og ikke Amundsen.

– Dommeren spør oss spillerne hva som skjer og hvem som skal ut. Han burde ikke spørre oss om det. Jeg var borti han og alle var borti alle, var Amundsens noe kryptiske svar på situasjonen.

Uansett satte Gilbert Komsoon sikkert inn straffesparket til 1-0.

Mens Erlandsen fortsatt vurderte hvilke taktiske valg han skulle gjøre, svarte imidlertid LSK etter en vakker scoring av Ifeanyi Matthew.

Keepertabbe

Men det ville seg ikke for Lillestrøm. Arnold Origi tabbet seg ut mot Tromsø og var heller ikke patent på et innlegg etter 71 minutter. Keeperen mistet ballen på hodet til Ole Amund Sveen, som fikk en enkel jobb med å sikre 2-1-seieren for Sogndal.

– Det er ikke godt nok. Jeg skulle bokset. Nå må vi se framover, sa målvakten til TV 2.

Kanarifuglene forblir dermed på nedrykksplass, ett poeng bak Stabæk på kvalifiseringsplass og tre poeng bak Aalesund på sikker plass med en kamp mer spilt enn sine konkurrenter.

– Det gjenstår hardt arbeid. Vi må bli dyktigere. Det er grunnen til at vi er der vi er. Det er mange faser vi må bli bedre på, forklarte Erlandsen.

Neste kamp mot Stabæk blir dermed livsviktig for Lillestrøm, som da også må klare seg uten kaptein Kippe.

Drømmemål

Sogndal ligger på sin side trygt plassert midt på tabellen.

– Det var ikke den fineste kampen, men vi fikk tre poeng og det var det vi kom hit for. Guttene fortsetter å imponere meg, oppsummerte Sogndal-trener Eirik Bakken overfor TV 2.

Det var hjemmelaget som kom best i gang i Erlandsens comeback og LSK hadde to avslutninger i metallet før pause.

Men utvisningen til Kippe og straffemålet til Koomson tippet kampen i Sogndals favør.

Til tross for at Mathew la inn en søknad til årets mål på Åråsen da han lot ballen sprette utenfor 16-meteren før han banket ballen opp i krysset, ble det for mye for LSK.

Sveen ble matchvinner på hodet etter 72 minutter med sitt sjuende mål for sesongen.