Gå til sidens hovedinnhold

Ola Tore og Linn skal lede Nordre Land i fire år

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjøvikregionenens eneste sittende ordfører fortsetter nå i fire år til. Denne perioden får Ola Tore Dokken (SP) med seg Linn T. Sunne (AP) som ordfører.

Det var stor spenning etter valget i Nordre Land kommune. De to blokkene fikk begge 13 representanter i den nye kommunestyret og med Bygdelista på vippen i midten. Så valgte som kjent Senterpartiet og Arbeiderpartiet å samarbeide om makten de neste fire årene og den store blokken har 22 av de 27 representantene i kommunestyret i Nordre Land de neste fire årene.

Torsdag var det klart for det først møtet for de 27 som skal bestemme i Nordre Land de neste fire årene.

Stemte blankt

Det første kommunestyret gjorde var å velge seg sine egen sjefer, altså ordfører og varaordfører de neste fire årene.

Valget ble gjennomført som et såkalt avtalevalg. Ordfører Ola Tore Dokken og varaordfører Linn T. Sunne ble valgt med et overveldende flertall. Hele 26 av 27 stemte for de to i de viktige rollene.

Bygdelistas Arnfinn Eng markerte sin motstand ved å stemme blankt i de to avstemningene.

Viktige saker

Ordfører Dokken takket for tilliten og sa det hadde vært fire utfordrende år og en krevende jobb. Han manet til at alle kommunestyrerepresentantene så på hver sak de skal behandle de kommende årene som viktige.

– Saker som kan synes små for oss kan bety mye for dem de gjelder i kommunen, sa han.

Varaordfører Sunne fulgte opp med å gratulere alle med den tilliten de har fått fra innbyggerne i kommunen.

– Det er noe vi må ta på den største alvor. Vi kommer til å feire noen seire, men det vil også dukke opp saker vi ennå ikke har oversikt over, sa hun.

Kommentarer til denne saken