Renoverer Eidsbugarden i stedet for å stenge

PERLE I VALDRES: Ola Moe og Marte Lerkelund foran Eidsbugarden.ARKIVBILDE

PERLE I VALDRES: Ola Moe og Marte Lerkelund foran Eidsbugarden.ARKIVBILDE

Tidligere i år ble det klart at Eidsbugarden Hotell etter årets sommersesong ville stenge dørene for godt. I går kom kontrabeskjeden, hotellet skal renoveres melder hotelleier Ola Moe fra Gjøvik på Eidsbugardens facebookside.

DEL

Flere hundre millioner kroner skal investeres i prosjektet, hvor det 150 år gamle hotellet skal renoveres, og et nybygg oppføres. Det forteller hotelleieren.

– Det jobbes nå med å få på plass en komplett plan over arbeidet som skal utføres. Det er nedlagt fryktelig mange timer i prosjektering, men vi ønsker å få på plass en god løsning, og tar den tiden vi trenger for å få til dette. Vi skynder oss sakte, sier Moe til Avisa Valdres.

Han opplyser til avisa arbeidet vil gjøres i en kontinuerlig prosess, som ikke vil gå på bekostning av hotelldrifta. Moe håper å kunne sette i gang med de første «merkbare tiltakene» etter sommersesongen neste år, og ser for seg at prosjektet vil ta om lag fem år å ferdigstille.

På tross av at det vil bli et svært komplekst prosjekt, skal dørene holdes åpne under renoveringsperioden. Hotelleieren roser Vang kommune for å legge godviljen til.

– Kommunen har jeg bare godt å si om. Jeg opplever at de vil få til noe her, sier Moe.
 

Artikkeltags