... og mannen var ute etter øl

Tørst: Fv. Torbjørn Skumlien, Kristoffer Wien og Tuben Normann Karlsen tar seg en god slurk av belgisk hveteøl.

Tørst: Fv. Torbjørn Skumlien, Kristoffer Wien og Tuben Normann Karlsen tar seg en god slurk av belgisk hveteøl. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Ja, for onsdag kveld var det «Herrenes aften» hos Prydkunst i Gjøvik, der ølsmaking og matkultur var kveldens tema.

DEL

Der kunne 29 påmeldte herrer smake seg igjennom fem utvalgte øltyper under kyndig veiledning fra Frank Olsen og Tor B. Gundersen. Karer som begge jobber hos Gulating, ølbutikken på CC.

At øl har blitt kultur og ikke rølp, fikk vi tydelig bevis for, for det gikk svært så pyntelig for seg mellom butikkhyllene inne hos Prydkunst.

Glasshus

– Ingen elefanter i glasshus her, selv om vi fant ut at vi måtte sette et øvre tak på antall deltakere i kveld. De må jo ha plass til å svelge. Her blir det ikke som ved vinsmaking at man spytter i bøtta. Her skal gjestene kose seg og også få servert litt god mat. Vi vil gjerne lokke mannfolka inn i butikken og vise at vi har varer som passer for dem også. Ideen er kommet gjennom kjeden vi tilhører og arrangeres som et samarbeid med Magnor glass, sier Britt Holstad Torp, innehaver av Prydkunst butikken i Storgata på Gjøvik.

Fem ølsorter

Foruten øl ble det også servert spekemat, kaker og annen ganefryd til de forskjellige øltypene. Det ble startet med lyse ølsorter og mørkere etter hvert. Først Gulatings egen pils, deretter en belgisk hveteøl. Et øl som egner seg godt til hvit fisk. Så en IPA, deretter en epleøl og til slutt en mørk porter.

 – Hva med en brownieskake til porteren. Det finnes øl som er veldig godt til søte ting. Mange har vel kanskje hørt om bokkøl og bløtkake, sier karene fra Gulating.

Goddy-bag for herrer

Foruten øl og mat til kvelden til en svært så overkommelig inngangsbillett, fikk deltakerne med seg litt av hvert hjem i goddy-bagen. Blant annet fire glass fra Magnor og en riktig så kvass solingen kniv til å skjære opp spekematen med. En heldig vinner kunne etter loddtrekning også få med seg skinnforkle og kokkekniv hjem.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags