Nå skal det bli ølbrygging

VIKTIG RØRING: Mens kursleder Bjørn færøvik heller i malt, rører kursdeltager Petter Noet.

VIKTIG RØRING: Mens kursleder Bjørn færøvik heller i malt, rører kursdeltager Petter Noet.

For tredje året ble det holdt kurs i ølbrygging under Akevittfestivalen.

DEL

Ni ivrige nybegynnere i ølfaget benket seg rundt bordet på Lasse Liten, CC og ville vite alt om det å brygge øl på egen hånd.

Kun to av kursdeltakerne hadde brygget øl før, så her lå alt til rette for å begynne helt fra bunnen av. Og det hadde ølbrygger og kurs leder Bjørn Harald Færøvik tenkt å gjøre. Han er til daglig ølbrygger i Eik og Tid som leverer øl til flere restauranter i Oslo.

Det eneste Færøvik hadde jukset med på forhånd var å varme vannet opp til 70 grader. Så fikk deltakerne være med på å sette meskposen i kjelen og helle etter malt, og det viktige, det å røre om.

Kurset torsdag kveld varte i cirka fire timer, helt til alle ingrediensene hadde kommet til og ølet skal begynne å gjære. Da hadde de lydhøre rundt bordet hørt mye om grunnprinsippene og mye om ingrediensene.

Alle ville begynne med brygging på kjøkkenbenken og da var det greit å ha gått gjennom prosessen med malt, mesking, koking og humletilsetting, kjøling, gjæring og til slutt flasking.

Artikkeltags