Dette bør du få med deg i OL i dag

Artikkelen er over 2 år gammel

Her er noen av de viktigste øvelsene du bør få med deg fra vinter-OL i Pyeongchang lørdag.

DEL

Norges revansjemulighet

Ankerkvinne Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen får en sjanse til revansj mot Sverige, som vant kvinnestafetten i Sotsji for fire år siden. Da havnet det norske laget på 5.-plass.

I tillegg til Bjørgen og Jacobsen - som gikk øvelsen for fire år siden - består Norges lag i Pyeongchang av Ingvild Flugstad Østberg og torsdagens gullvinner Ragnhild Haga. Sist Norge vant denne øvelsen var i 2010 i Vancouver. Også da gikk Marit Bjørgen siste etappe. Stafetten starter 10.30.

Spennende storbakkekonkurranse

Robert Johansson vant kvalifiseringen foran Johann André Forfang og er blant favorittene i dagens konkurranse, som starter klokken 13.30. Også de to andre norske hopperne – Andreas Stjernen og Daniel-André Tande – har kvalifisert seg.

Ingen nordmenn har vunnet OL-gull i storbakken siden Toralf Engan gjorde det i 1964. Siden den gang har Norge vunnet fire OL-medaljer i storbakken, to sølv og to bronse.

Ny medaljesjanse for Olsbu & Co

Marte Olsbu tok en overraskende sølvmedalje på skiskyttersprinten sist helg. Klokken 12.15 i dag er det nye muligheter for de norske skiskytterkvinnene når Olsbu, Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal stiller til start på 12,5-kilometeren.

Slovakiske Anastasia Kuzmina er favoritt i fellesstarten, der Norges beste plassering er Eckhoffs bronse fra Sotsji-lekene i 2014.

Artikkeltags