Gå til sidens hovedinnhold

Offensiv næringspolitikk gir resultater

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I fjor etablerte næringslivet over 400 nye arbeidsplasser i Gjøvik - en veldig positiv utvikling. Vi ser at eksisterende og nye bedrifter ønsker å satse i kommunen vår.

Huntons etablering på Skjerven industriområde er godt eksempel på hvordan aktiv næringspolitikk gir resultater. Ekstra flott er det når både produksjonen og produktene er klimavennlig, og at de velger å flytte produksjonen hjem fra utlandet. All ære til Hunton for hvordan de nå satser - og kommunen og bedriften samarbeider godt.

Et av Gjøviks store fortrinn er NTNU, som gir næringslivet tilgang på kunnskap av ypperste klasse og bidrar til høy kompetanse i regionen. Godt samspill mellom næringslivet, NTNU og kommune, gir mulighet for økt knoppskyting av nye virksomheter.

Egen næringsavdeling i kommunen gir mulighet til bedre og aktiv oppfølging. Kommunens eget selskap, Industribygg, har i flere tiår vært - og er fortsatt - et viktig verktøy for å kunne bygge og tilby næringsbygg og andre lokaler, som ikke minst også ble gjort i oppbyggingen av utdanningstilbudene på Kallerud. Gjøvik kommune har videre, over mange år, sørget for arealer gjennom oppkjøp til næringsvirksomhet. Dette er et resultat av en aktiv og langsiktig næringspolitikk.

Gjøvik Arbeiderparti vil at kommunen skal være en attraktiv kommune å etablere ny virksomhet i. Kommunen skal være framoverlent og løsningsorientert, og legge godt til rette for morgensdagens næringsliv og verdiskaping. Det å bidra til å sikre nye og eksisterende arbeidsplasser er noe av det viktigste kommunen gjør. Sammen med gode offentlige tjenester og en aktiv tomte- og boligpolitikk, gir det grunnlag for positiv vekst og utvikling i kommunen. Vi skal også stå på for å bedre kommunikasjonene, både når det gjelder vei, bane og nett.

Gjøvik-regionen har et bredt spekter av bedrifter og arbeidsplasser. Mye går bra i Gjøvik, og mulighetene er store framover med en fortsatt offensiv næringspolitikk.

Kommentarer til denne saken