Mistenkelig dødsfall i Odnes: Politiet vil undersøke parets Spania-ferie

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Innlandet politidistrikt opplyser i en pressemelding at operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt ble varslet av AMK Innlandet om en mulig voldshandling overfor en kvinne på en adresse i Søndre Land søndag.

«Tilstanden til kvinnen ble meldt som alvorlig til politiet og hun var under medisinsk behandling av ambulansepersonell på stedet. I 20-tiden i går kveld ble politiet orientert om at kvinnen døde på Oslo universitetssykehus».

Politiet kom på stedet klokka 1620 og ut fra opplysninger de fikk av ambulansepersonell og egne inntrykk ble det besluttet å pågripe en mann på adressen. Utover de to var det ikke andre personer på stedet, opplyser politiet

I varetekt

Mannen ble siktet for kroppskrenkelse og er i politiets varetekt. Mannen har gitt en forklaring til politiet på stedet. Han er 50 år og bosatt på adressen. Kvinnen og mannen var i en relasjon til hverandre, opplyser politiet

Mannen er siktet for kroppskrenkelse. Advokat Joakim Staff er mannens forsvarer.

– Min klient stiller seg uforstående til mistanken mot han – og erkjenner ikke straffskyld, sier Staff til OA etter å ha vært i kontakt med siktede mandag.

Var i Spania

Politiet er kjent med at paret siden midten av april skal ha oppholdt seg i Spania og nylig kom hjem til Norge.

«En naturlig del av vår etterforskning vil være å ta kontakt med spanske myndigheter, som politi og helsevesen, om de har hatt kontakt med kvinnen og mannen i den perioden de har vært utenlands. Videre vil vi fortsette avhør av personer i tilknytning til paret. På adressen vil også våre kriminalteknikere med bistand fra Kripos fortsette med undersøkelser på stedet. Det handler om å undersøke stedet for å spor som kan gi oss informasjon om det har skjedd en straffbar handling eller ei».

Avdøde skal obduseres i løpet av mandagen.

«Det er heller ikke tatt stilling til om siktede skal framstilles for varetektsfengsling eller løslates. Etterforskningen i løpet av dagen vil være med å avklare det spørsmålet», opplyser Innlandet politidistrikt.

Flyttet sammen i påsken

Den 54 år gamle kvinnen skal ha flyttet inn hos den voldssiktede mannen så sent som i påsken.

Søndag kveld ble hun funnet hardt skadet i samboerens bolig.

Til tross for at Luftambulansen fløy henne til Oslo universitetssykehus, sto ikke livet til å redde.

Kvinnen døde på sykehuset i 20-tiden søndag.

Hennes kjæreste, en sambygding i 50-årene, er pågrepet og siktet for kroppskrenkelse. Han vil ifølge politiet bli avhørt i dag sammen med oppnevnt forsvarer. 

Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til siktelsen.

Politiet vil i formiddagstimene ta stilling til om mannen skal framstilles for varetektsfengsling.

– Vi forventer en obduksjonsrapport mandag, sa påtalesjef hos politiet i Vestoppland, Johan Petter Barland, søndag kveld til OA.

Bistand fra Kripos

Politiet i Innlandet opplyser at de fortsetter etterforskningen for å få avklart om kvinnen som døde i går kveld har vært utsatt for en straffbar handling eller ei.

– Politiet fortsetter sitt arbeid med avhør av personer og kriminaltekniske undersøkelser på adressen. Vi har bedt om bistand fra Kripos til dette arbeidet, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding mandag formiddag.

Kvinnen er begjært obdusert da dødsårsaken foreløpig er ukjent.

– Det er foreløpig ikke kjent når vi får noen opplysninger om den foreløpige obduksjonsrapporten. Siktelsen mot den pågrepne mannen er ikke endret, opplyser politiet.

Slo alarm

Det var i 16-tiden søndag ambulansepersonell ble tilkalt til boligen utenfor Odnes i Søndre Land.

Der fant de kvinnen og slo alarm overfor politiet. Hennes samboer skal ha vært til stede i huset da ambulansepersonellet kom.
Det er uklart om det var han som varslet ambulansen eller om det var andre til stede i boligen.

Ifølge naboer kom politiet til stede i 17-tiden. I 17.30 tiden skal Luftambulansen ha kommet og fraktet den skadde kvinnen til sykehus. 

Politiet gjennomførte undersøkelser i boligen utover kvelden. Det ble også gjennomført en rundspørring hos naboer.

– Så lyst på livet

Overfor bekjente skal den voldssiktede mannen i påsken ha gitt uttrykk for at livet så lyst ut for ham. Ikke bare fordi han og kvinnen hadde et forhold og fordi hun hadde flyttet inn til ham. Han hadde også «funnet Jesus».

- Han virket glad. Han så rett og slett godt ut, sier en bekjent av mannen.

Bærland bekrefter at den siktede mannen er kjent for politiet fra tidligere. Ifølge OAs kilder rykket politiet ut til mannens bolig også for et snaut tiår siden. Da skal mannen ha skutt gjennom et vindu i huset.

– Skremmende

– Det er tragisk når slike hendelser oppstår. Det er også litt skremmende. På en søndag ettermiddag er det plutselig både sykebiler, politi og helikoptre her, sa en nabo som OA snakket med sent søndag kveld.

Artikkeltags