Odd Christians skolestart-oppgave spres ut av landet: – Nå snakker vi om å nå flere millioner

VÆRE EN VENN: Bildet av den håndskrevne lappen på Facebook har skapt overskrifter i tre land. Oda og Nora er sammen med pappa Odd Christian Hagen om å spre budskapet.Foto: Brynjar Eidstuen

VÆRE EN VENN: Bildet av den håndskrevne lappen på Facebook har skapt overskrifter i tre land. Oda og Nora er sammen med pappa Odd Christian Hagen om å spre budskapet.Foto: Brynjar Eidstuen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Få tilgang til alt på oa.no i 8 uker for kun 99 kroner!

Tre enkle oppgaver som kan forandre noens hverdag, har truffet hjerter også i Sverige og Danmark.

Det var fredag at Odd Christian Hagen fra Gjøvik la ut et bilde på Facebook av lappen med skolestart-oppgavene han hadde gitt døtrene Oda og Nora. Budskapet om å ta kontakt med og inkludere noen som er alene og kanskje ensomme, spredde seg Norge rundt i løpet av helga.

Det syntes Hagen var fantastisk, men etter at flere medier tok tak i saken, har budskapet nådd enda flere.

I alle kanaler

– Nå snakker vi om å nå flere millioner. De to største avisene i Sverige, Expressen og Aftonbladet, og den største i Danmark, Berlingske Tidende, har skrevet om dette, sier han.

I Norge har saken skapt overskrifter hos OA, TV2, Nettavisen og NRK. Budskapet er blitt brakt ut til ungdommen via blant annet radiokanalene P3 og mP3.

Onsdag morgen skal Hagen og døtrene stille opp i God Morgen på TV2.

– Det handler ikke om hvor mange som har sett budskapet. Det handler om den ene som blir sett, sier Hagen med håp om at noen vil få det bedre.

Han har for øvrig fått mange henvendelser som følge av innlegget.

Oda og Nora var først litt flaue over at pappa la ut bildet på Facebook, men de synes det er bra at budskapet når ut til så mange.

– Det kan føre til at noen får det bedre, sier Oda.

Gjelder våre egne

Budskapet er også tema i venneflokken.

Vi har fått en del kommentarer. Flere sier at de vil gjøre det samme, sier Nora.

– Men jeg skulle ønske det ikke var nødvendig med lappen, sier Oda.

Hagen har fundert på hvorfor budskapet har tatt så av. Han tror årsaken er at budskapet er konkret, det treffer hjertet og det er positivt.

– Og så viser det seg at hjernen vår oppfatter annerledes det som er håndskrevet enn det som er trykt eller digitalisert, sier han.

Oda og Noras mor, Mona Mathisen, tror det handler om det nære.

– Folk blir engasjerte fordi det gjelder ungene våre, sier hun.

Artikkeltags