Gå til sidens hovedinnhold

Oda har sans for tatovering og scoringer

Oda Karoline Skogan (21) tverrvendte, sendte Raufoss i ledelsen og strakk den utsmykkede venstrearmen i været i scoringsglede da hjemmelaget slo Bærums Verk 3–2 i sesongens siste seriekamp.

– Jeg tenkte vel egentlig ikke. Det handlet bare om å få ballen i mål, sa Oda Karoline Skogan etter sitt fjerde seriemål for sesongen.

Her kan du se Ingrid Skattebo abgjøre kampen mot Bærums Verk like før slutt:

Oda er en Ståle Bokalruds terrier i spissrollen i Ståle Bokalruds mannskap. Hun løper mye, er stadig på jakt etter scoringsmuligheter og er vanskelig å få tak på for motstanderne. Mye roligere er hun når kroppen skal utsmykkes. Skogan har ikke bare sans for vakre scoringer. Hun er også glad i å pynte kroppen med tatoveringer.

– Blir nok flere

– Det er ikke noe spesiell tanke bak de forskjellige tatoveringene. Annet enn at jeg synes det er fint. Det er en slags pynt som jeg først ble interessert i via sosiale medier. Jeg tok den første da jeg var 18 år i 2018. Nå begynner armen og bli full. I tillegg har jeg en på siden av magen. Jeg tror nok det blir flere etter hvert. Fordi jeg synes det er fint, sier jenta som til daglig jobber i Neuman i Raufoss industripark.

Fine var også scoringene til Raufoss i sesongens siste seriekamp. Karine Ørud sendte Raufoss i ledelsen på et vakkert plassert skudd fra 25 meter i første omgang. Etter at Bærums Verk hadde utliknet og Raufoss hadde en ball inne som assistentdommeren ikke fikk med seg like før pause, sendte Oda Karoline Skogan Raufoss i ledelsen med en flott scoring i andre omgang. Raufoss så ut til å sløse bort to poeng da en høyst ordinært Bærums Verk utliknet fire minutter før slutt. Under to minutter senere kombinerte Ørud og Ingrid Skattebo flott på høyresiden, og ungjenta fra Valdres sørget for at Raufoss vant siste seriekamp 3–2.

Målene gledet

Det var også det beste som kan sies om kampen. Spillemessig var den nemlig svak. Det florerte med feilpasninger, dårlige valg og bar preg av at utfallet ikke hadde annet å si en kampen om sjetteplassen i 2. divisjon.

– Vi ble litt bedre i andre omgang, men første omgang var ille. Det er sjelden jeg kjefter på spillerne, men i pausen i dag måtte jeg fram med hårføneren, sa trener Ståle Bokalrud.

Ingrid Skattebo reddet dagen for totningene. 17-åringen debuterte for Raufoss i høst med å score etter ti minutters spill i gul og sort drakt. I går avsluttet hun sesongen med å sørge for at sin nye klubb vant seriefinalen på en flott prestasjon to minutter før slutt.

– Det var godt å se den i mål. Vi spilte ingen god kamp, men klarte heldigvis å vinne. Det har vært gøy å være en del av dette laget i høst, og jeg tror jeg kommer til å bli med også neste år, sier jenta som får «lappen» når hun fyller 18 år i januar.

– Stor jobb å gjøre

Neste sesong kommer til å bli krevende med tanke på at det skal innføres ny serieordning og 2. divisjon skal spisses betraktelig. Trener Bokalrud vet ikke om han fortsetter som trener, men er klar på at klubben har en stor oppgave foran seg med å legge til rette for økt satsing.

– Vi må skalere opp satsingen betraktelig hvis vi skal ha sjanse til å hevde oss i 2. divisjon. Jeg håper Raufoss vil satse det som kreves. Vi kan blant annet ikke gå inn i en ny sesong som i år. Vi er nødt til å få inn flere spillere som vet hva som skal til for å hevde seg. Vi har en kjempejobb foran oss, men jeg håper det legges til rette for god satsing på jentene, sa Bokalrud.

Raufoss-treneren var godt fornøyd med å havne på sjetteplass i en sesong som har vært utfordrende både i forhold til korona og liten spillerstall.

– Med tanke på utgangspunktet er jeg veldig fornøyd med det jentene har prestert. Sjetteplass er meget bra, sa han.

Fakta:

Raufoss – Bærums Verk 3–2 (1–1)

Scoringer: 1–0 Karine Ørud (30), 1–1 Silje Røtvold Gerhardsen (39), 2–1 Oda Karoline Skogan (57), 2–2 Marie Olsen (86) og 3–2 Ingrid Skattebo (88)

Raufoss' beste: Marthe Dybdal og Karine Ørud

Gule kort: Vilde Bokalrud Skattum, Raufoss

Dommer: Christoffer Bergsuten, Reinsvoll IF

Tilskuere: 60

Raufoss: Solveig Engen – Nora Engum Blakkestad, Maren Kraby Simenstad, Viktoria Brodshaug Langaas, Tuva Garder Smerud – Karine Ørud, Ingrid Skattebo, Vilde Skattum Bokalrud, Marthe Dybdal, Oda Karoline Skogan, Marte Kraby Simenstad

Benyttede innbyttere: Kaisa Bergum Svartbæk og Tuva Aspelien Klevengen

Kommentarer til denne saken