Gå til sidens hovedinnhold

OATV med maratonsending på 17. mai: – Vi vil bidra til en historisk nasjonaldagsfeiring

Artikkelen er over 1 år gammel

Oppland Arbeiderblad samarbeider med kommuner i hele Vestoppland om en direktesendt 17. mai-feiring over ni timer.

Søndag 17. mai skal grunnloven feires igjen, men denne gangen på helt nye måter. Alle kommuner legger opp til digitale markeringer av kransenedleggelser, korpsmusikk og andre tradisjonelle arrangement, og folk oppfordres til å ikke samles i større grupper og holde avstand til hverandre.

For å bidra til at 17. mai-stemningen når hjem til alle, er OATV klare for en nitimers direktesending på nasjonaldagen med innslag fra hele Vestoppland. Godt planlagt i samarbeid med de ulike kommunenes 17. mai-komiteer.

Les også

Slik er 17. mai-programmene i Vestoppland

– Vi gleder oss veldig til å være med på å spre 17. mai-feiringen ut til alle som ikke får vært på steder de vanligvis er, gått ruter som de vanligvis går eller møtt mennesker de vanligvis møter. Vi vil gjøre vårt beste for å bidra til en historisk nasjonaldagsfeiring i Vestoppland, sier Stina Håkensbakken Roland i Oppland Arbeiderblad, som sammen med Knut Befring skal være programleder for 17. maisendingen.

Innslag gjennom dagen

Fra oppstart klokka 07.30 på morgenen 17. mai og fram til klokka 17 vil OATV sende levende bilder fra blant annet korpsmusikk, taler og russefeiring. Det blir bunader, glade barn og historiske glimt ved Hans Olav Lahlum og Mjøsmuseets Arne Julsrud Berg, i tillegg til tilstedeværende reportasjer som forteller om den løpende 17. mai-feiringen.

Det jobbes også med en og annen overraskelse fra studioet på Gjøvik gård.

Det blir både OA-produserte direktesendinger, men også noen forhåndsprodusert reportasjer og videoer fra blant andre politimester Johan Brekke og fylkesmann Knut Storberget.

I tillegg til programlederne Håkensbakken Roland og Befring, står et stort OA-team bak produksjonen. Det vil bli innslag både fra Hadeland, Toten, Gjøvik, Land og Valdres.

– Vi håper dette kan være et tilbud som folk setter pris på og som de vil benytte seg av mellom det de selv måtte finne på av aktiviteter på nasjonaldagen, sier programlederne Roland og Befring.

Kommuner på Facebook

I tillegg til OATVs sending, som jo ikke rekker over alt av arrangementer i alle de 14 kommunene i Vestoppland, vil de fleste kommuner selv bruke sosiale medier til å dele arrangementer og hendelser i sine kommuner. Blant annet er det flere kommuner som arrangerer kortesjer med biler, mopeder og traktorer, som de vil sende fra.

OATV vil også jobbe for å få inn i sendingen mye av det kommunene selv filmer, men å få med alt er ikke mulig.

I tillegg til alt med direktesendinger og TV, vil Oppland Arbeiderblad sørge for en bred dekning i form av reportasjer og bilder på nett og naturligvis i papiravisen 18. mai.

OA ønsker gjerne bidrag fra lesere fra alle kommuner til bildeserier på nett. Tagg dine bilder med #vigratulerervestoppland, eller send oss ditt bilde på tips@oa.no, markert med navn på de som er på bildet og hvilken kommune dere feirer i. Merk mailen med 17. mai.

Du kan sende oss dine bilder ved å klikke her!

Kommentarer til denne saken