Sent onsdag kveld oppdaget trykkeriet på Biri, som blant annet trykker Oppland Arbeiderblad og Hamar Arbeiderblad, at noe var galt. Tekniske problemer med pressa som lager papiravisene sørget for at man fryktet at avisene ikke skulle komme ut torsdag.

Etter iherdig innsats i flere timer, ble det etter klokka 02 bekreftet at Oppland Arbeiderblads papiravis ikke kunne komme ut.

– Det har vært problemer ved Amedias trykkeri på Biri. OA kjøper trykkeritjenester fra dem. Vi beklager at deres problemer går ut over OAs kunder, sier daglig leder og ansvarlig redaktør Erik H. Sønstelie.

Ved 09-tiden torsdag kan Sønstelie bekrefte at avisen distribueres i stedet fredag.

– Det er på vei deler fra Tyskland etter et sammenbrudd i selve pressa og man vil kunne gi ut avis igjen fredag. Avisen vil derfor bli trykket og distribuert da i stedet. Vi vil samtidig lage en egen e-avis fredag som vanlig. Med andre ord: Folk får torsdagsavisen i papirutgave i postkasse på fredag, sier Sønstelie.

OAs nettavis er naturligvis oppdatert som normalt, hvor du blant annet kan lese om utforkjøring på Bøverbru torsdag morgen, en reportasje om Vestopplands 100 største bedrifter og hva en ny elbilavgift vil innebære.

OAs e-avis har også kommet ut som vanlig torsdag. Den finner du på denne lenken eller i OAs app.

– Vårt kundesenter er i morgentimene forsterket. Det er også sendt SMS til alle komplettlkundene våre, de som også har papirutgaven, sier Sønstelie.

Sist OA ikke kom ut, var under dataangrepet mot Amedia i romjula.