Seerne er imidlertid ikke særlig fornøyde med måten Rabba ble slått ut på. Ifølge TV 2 mener nemlig flere at 26-åringen hadde bøyde armer under store deler av øvelsen. Seerne mener dermed at Eijsink jukset, noe flere gir uttrykk for i diverse kommentarfelt.

Flere av OAs lesere reagerer også sterkt på at Henrik fikk stå slik med bøyde armer.

– Bente skulle vært i finalen, ingen har stått med så krokete armer som Henrik uten å få tiltale, kommenterer Per Stensløkken på saken OA hadde om semifinalen.

Fikk ikke advarsel

– Henrik hadde krokete armer lenge, Men det så ikke programlederen, skriver Odd Fjellhaug.

– Krokete armer på Henrik hele tiden uten advarsel, melder Gunnar Øversveen.

Merethe Dyste reagerer også i OAs kommentarfelt.

– Henrik sto med bøyde armer hele tiden uten å bli tilsnakket. Feil vinner, skriver hun.

Også på OAs Facebook er det mange som reagerer.

– Slutten på Farmen for min del når juksemakere vinner blir det helt feil, skriver Ann-Grete Hagen.

– Hvorfor fikk Henrik stå med bøyd arm nesten hele melkespannholdinga mens Bente fikk tilsnakk etter tilsnakk? Var Bente som skulle gått til finalen, sier Annfrid Tinkler.

Ikke juks

Det er altså flere som mener at Henrik jukset og at Bente burde blitt kåret som vinner av duellen, og dermed fått en plass i finalen.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, avviser imidlertid at finalisten jukset.

– Det var en ny regel i fjor, hvor det ble endret til at man ikke trengte å ha strake armer lenger. Det er sensorer i stativet under, som løses ut når den treffes. Henrik gjorde derfor ingen feil under melkespannøvelsen, sier Dahl til kanalen.

Henrik vant

Etter over elleve intense uker på Li gård var det til slutt Henrik Eijsink (26) som kunne slippe jubelen løs og kalle seg vinneren av Farmen 2022.

Med stillingen sju–tre og en overkjøring av konkurrenten Andrea Rosli (24) var det ingen tvil om at Eijsink ville stikke av med hytte og bil.

– Det føles bra og litt rart. Mest av alt føler jeg meg veldig sliten, uttalte Eijsink til Nettavisen da han møtte pressen like etter at seieren var i boks tidligere i høst.

– Jeg har jo tenkt at det var en mulighet, men da jeg kom inn på gården her tenkte jeg ikke på at jeg skulle vinne bil og hytte om elleve uker. Det føltes veldig fjernt, og det gjør det for så vidt fortsatt, sa han videre.

Klar seier

Eijsink sikret seg finaleplassen etter å ha slått ut Bente Rabba i melkespannholding. Da hadde allerede Rosli sikret seg en finaleplass, etter at hun vant semifinalen hvor deltakerne skulle lage en bolle og en vase i keramikk.

Den store finalen i kunnskap gikk dermed av stabelen med Rosli og Eijsink på hver sin side, med ett poeng hver.

Eijsink sikret seg poeng på poeng, mens Rosli svarte mye feil og bommet på flere oppgaver. Det sikret han til slutt seieren.

– Jeg trodde ikke på det før Niklas sa det, fordi Andrea har overrasket gang på gang den siste uka. Hun har vist masse kunnskap i mange forskjellige ting, så den seieren var på ingen måte klar for meg før den faktisk var det.