Lørdag 15. mai åpnet utstillingen «Herifrå» på Peder Balke Senteret. Den varer til 22. august. Det er 14 Toten-kunstnere som stiller ut sine arbeider. Flere av kunstnerne har mottatt priser fra inn- og utland, blitt innkjøpt av ulike institusjoner i inn- og utland, deltatt på ulike utstillinger i inn- og utland. Dette imponerer tydeligvis ikke OAs kulturjournalister tilstrekkelig til å dekke verken åpningen den 15. mai eller på et senere tidspunkt. Det er rett og slett en skam.

Sommerslagere fikk en tre siders omtale i avisa 31. juli. Vel fortjent, men kultur er mer enn musikk og show. Jeg tenker at her er det en skjult agenda av personlig karakter som styrer hva jeg som abonnent får tilgang på av kulturelle begivenheter. Dersom OAs journalister ikke liker kunst, forventer jeg at journalistens/avisens egne interesser er underordnet. Men jeg tviler. Det er imidlertid ingen grunn til å betvile journalistens/avisens interesse for musikk.

Jeg som abonnent forventer at avisa dekker bredt på kulturfronten. OA har fortsatt tid på seg til å lage en god og fyldig reportasje fra utstillingen «Herifrå» på Peder Balke Senteret. Det er ikke mange kommuner som kan skilte med et slikt elitelag av kunstnere! OA har også fortsatt mulighet til å lage en reportasje om kunsten på Labo, arbeider av mange av de samme kunstnerne. OA har omtalt kommunens kunstinvestering, men kun i forhold til hvor mye penger Østre Toten kommune skulle bruke på utsmykningen. Jeg håper jeg kan glede meg til å sette meg ned med en kopp kaffe, bla opp OA og lese en fyldig reportasje fra «Herifrå» på Peder Balke Senteret og utsmykningen på Labo, om de fantastiske kunstverkene som er å se der. Det aller beste hadde vært om jeg har oversett OAs dekning fra Peder Balke Senteret og Labo, men det er tvilsomt.