For tredje året på rad ble Oppland Arbeiderblad hedret med den gjeveste prisen da NJ-Innlandet og Opplandenes redaktørforening delte ut priser.

OAs dekning av det intrikate spillet bak sykehusavgjørelsen vant pris for Årets journalistikk. Denne prisen ble i fjor tildelt OA og Toten i dag for dekningen av stormen i hjemmetjenesten i Vestre Toten. Året før vant OA for satsingen på undersøkende journalistikk.

– Det er veldig stort å vinne Årets journalistikk i Innlandet for tredje året på rad. Vi er veldig stolte av det og det er ingen tvil om at vi motiveres og inspireres til å jobbe enda mer og enda bedre med undersøkende journalistikk når vi ser at det settes pris på både av leserne og av fagfolka i fylket vårt, sier nyhetsredaktør Erik Børresen.

Les også

Sykehus-drama til det siste i regjerings-kulissene

Ekte glede

OA vant også pris for beste video/Tv-innslag. Her var det avisens dekning og studiosendinger fra SKI-NM på Vind som fikk prisen. OA hadde eget studio hver dag under NM, med gjester og forberedte innslag. Det ble altså satt pris på av juryen.

En annen av OAs vinnere fredag ble podkasten som i disse dager er inne i sin andre sesong.

På ekte er en podkast med tre damer fra eget avishus som prater direkte, åpent og ærlig – tidvis utleverende – om egne opplevelser og synspunkter. De tar også for seg en rekke viktige temaer som mange er opptatt av. De tre kvinnene er Marthe Stenberg, Hanna Reppen Kvikstad og Bardha Konjuhi.

– Vi har satset veldig mye på både podkast og video i det siste. Det er gøy å se at På ekte-podden og tv- og videodekningen vår av ski-NM er kåret til det beste innholdet i Innlandet i disse innholdskategoriene, sier Børresen.

Flere priser

Men det var også en pris til som tilfalt en person i OA. Tor Arne Brekne er klubbleder for journalistene i Oppland Arbeiderblad og han ble kåret til årets klubbleder i Innlandet for sitt arbeid til ve og vel for sine kolleger.

Det var en rekke andre priser som ble delt ut fredag også.

Årets breaking ble tildelt samarbeidet mellom Østlendingen, Hamar Arbeiderblad og Arbeidets Rett for sakene rundt Tolga-kidnappingen.

Årets inspirasjon fikk debattsatsingen til Dølen. Samme avis stakk av med prisen for årets bilde, som ble tildelt deres mann Emil Nyeng.

Dølen vant også pris for årets feature for saken om overgrep, Torgeirs historie. Det ble altså tre priser til Dølen.

Magnus Torp Antonsen i Østlendingen fikk prisen for årets leder og NRK fikk utmerkelse for sin serie om selvmord i Valdres.