SK Gjøvik-Lyn åpnet rekken med treningskamper med å slå Kolbu/KK 10–1. Tirsdag spilte de 1–1 mot Raufoss 2. Det jobbes også med kamper mot Elverum og Brumunddal før seriestart. Lørdag møter Espen Haugs gutter Nybergsund. Den kampen sendes direkte på OA-TV med sendestart 15.55.

– Det handler litt om reiseavstand. Slik jeg oppfatter det så bør vi bare spille mot lag i egen region. Det er også om at vi ønsker å se hvor vi står i forhold til lagene vi møter i serien. Etter halvannen sesong uten kamper er det mange spørsmålstegn. Ved å møte dem vi skal spille mot i serien får vi mange svar. Det gjør jo også motstanderne, sier Espen Haug.

Nytt lag

Nybergsund er alltid et ubeskrevet blad før seriestart. Med eller uten pandemi. Fordi det ofte er store utskiftninger og mange nye utenlandske spillere. Nå er en «haug» med nye spillere ankommet den lille bygda ved Trysil. Lørdag får vi en pekepinn på lagets styrke. Selv om Nybergsund kommer litt skadesvekket til Gjøvik i følge trener Ola Brenden. Med seg som assistent har Brenden Espen Haugs gamle lagkamerat Milivoj Knezevic.

– Nybergsund har hentet mange spillere og satser hardt. De har vel bare en spiller igjen fra 2019 og 20–25 nye spillere. De kan bli en utfordrer i 3. divisjon, og det blir spennende å se hvor gode de er, sier Haug.

God start

Nybergsund har spilt 2–2 mot HamKam 2 og tapt 0–1 mot Elverum i sine to første treningskamper. SK Gjøvik har virket veldig solide i sine to første kamper. Mot Raufoss 2 slet laget før pause og skapte lite, men da de byttet inn Ryan Lee Nelson, Arne Ravndal og Johnatan Sandberg etter pause ble det langt bedre offensivt og SK Gjøvik-Lyn styrte andre omgang.

– Vi møtte et godt Raufoss-lag og fikk kjørt oss i første omgang. Det lærte vi utrolig mye av. I andre omgang ble vi sterkere og sterkere. Jeg er egentlig veldig godt fornøyd med begge omgangene, sier Espen Haug.

Lørdagens kamp starter 16.00. OA-TV starter sendingen 15.55