Treningsduellen mellom naboene sendes live på OA-TV torsdag kveld.

– Vi er underdogs og gleder oss til å få en fin referanse i forhold til et lag i OBOS-ligaen, men når vi spiller kamp vil vi alltid vinne. Raufoss er klare favoritter, men jeg håper vi kan gjøre en god prestasjon, sier SK Gjøvik-Lyns trener Espen Haug fra torsdagens treningskamp mot Raufoss i storhallen.

– Går for seier

Sist lagene møttes var i cupen i fjor. Da vant SK Gjøvik-Lyn på straffesparkkonkurranse etter at det sto uavgjort ved full tid og etter ekstraomganger. I fjor på samme tid av året så vant Raufoss 2–1 i treningskamp mellom de to lagene.

– Dette er fin trening for oss. Vi stiller et så å si skadefritt mannskap. De fleste av våre langtidsskadde spillere er tilbake i trening, men foreløpig ikke klare for kamp, sier Espen Haug.

SK Gjøvik-Lyn har beholdt de fleste spillere fra fjorårets lag som ble nummer fem i 2. divisjon, og har forsterket seg offensivt med Daniel Kraska. Polakken har scoret fem mål på sine to første treningskamper mot svakere motstand, men blir spennende å se i aksjon mot bedre forsvarsspillere enn i de tidligere kampene. Ryan Lee Nelsson er også tilbake etter skade. Det er også Rocky Lekaj.

Tilbake

Raufoss har også flere av sine langtidsskadde spillere tilbake i full trening. Sivert Westerlund, Markus Johnsgård og Andreas Helmersen matches forsiktig etter skader og vil nok kun spiller deler av denne kampen. Håkon Butli Hammer sto av onsdagens trening med en liten kjenning, men avgjør etter formiddagsøkta torsdag om han spiller eller ei.

SK Gjøvik-Lyn hadde flere prøvespillere på besøk mot Brumunddal lørdag (vant 5-1). Asle Ertsgaard Hastadklev (Lillehammer) og Vemund Wøien (Gran) er to nye fjes i troppen til kveldens kamp. Kanskje dukker det også opp en polsk forsvarsspiller i rød og sort drakt i Raufoss storhall.

Prøvespill

Hos Raufoss skal ghanesiske Jamal Deen Harun spille sin andre testkamp. Han spilte lørdagens kamp mot Skeid (3–0) etter å ha vært kun et par dager på Toten. Nå har han fått ei ukes trening med Raufoss og klar for sin andre kamp før han avslutter prøvespillet.

– Vi har ikke flere på prøvespill i denne kampen, men det kan dukke opp noen i neste uke. Uten at det er bestemt, sier sportssjef Fredrik Greve Monsen.

Kampen Raufoss – SK Gjøvik-Lyn sendes live på OA-TV fra 18.25.