OAs dekning av blant annet dataangrepet i Østre Toten og saken om hjemmetjenesten i Vestre Toten gjorde at OA gikk av med førsteprisen for undersøkende journalistikk i Innlandet. Prisen ble delt ut av Norsk Journalistlag, NJ-Innlandet.

Pris for beste journalistikk 2021

Juryens begrunnelse lyder: Gjennom målrettet arbeid har Oppland Arbeiderblad gjennom sin serie «Månedens sak» den siste tiden bevis at gravende journalistikk ikke er forbeholdt de store, riksdekkende redaksjonene. De har ved flere anledninger satt dagsorden og vært nyhetsledende. Serien har i tillegg bevisstgjort arbeidet også med andre saker, slik at journalistene i dag stiller flere og bedre spørsmål og på bedre måte løfter fram viktige saker i lokalsamfunnet sitt. Gode eksempler fra serien er sakene om dataangrepet på Østre Toten, sykehussaken og de skandaløse forholdene i hjemmetjenesten i Vestre Toten.

Les også

Datakaprerne har lekket opplysninger om Sheverina (60) på det mørke nettet: - Det er ekkelt

Årets foto

I tillegg stakk reporter Henning Gulbrandsen i Oppland Arbeiderblad av med prisen for Årets foto. Et blide tatt i forbindelse med Kapp brannen i slutten av februar i år. Bildet har tittelen «Mistet alt» og er av Sigbjørn Sørlie foran brannruinene der han idrettslag Friskus IL hadde sitt hovedlager.

Et nært, stekt og følelsesladd bilde med god komposisjon der man kommer tett på og som nærmest framstår som et portrett et situasjonsbilde. Meget godt løst er juryens dom.

Til sammen kom det inn 80 innsendte bidrag. Ifølge juryen var dette beste deltakelsen på mange år.

Utdelingen skjedde under NJ- Innlandets årsmøte på Honne hotell og konferansesenter på Biri. Det ble delt ut priser både for 2020 og 2021.

Les også

Kamp om Gjøviks bygårder: Høyt spill om penger, posisjoner og byutvikling

Les også

Gang på gang ber barnevernet politiet om å pågripe gutten (16). Til slutt slår politiet alarm

Stolt redaktør

Oppland Arbeiderblads ansvarlige redaktør Erik H. Sønstelie sier prisene inspirerer hele redaksjonen til å stå på videre.

– Den undersøkende journalistikken har vi jobbet med lenge og vi har et ønske om å stadig forbedre oss på den. Vi vet det er viktig for lokalsamfunnene. Men jeg er like glad for bilde-prisen. Fotojournalistikken er fortsatt viktig og den er under press.

OA fikk hederlig omtale under Amedias redaksjonelle prisutdeling fjor for dekningen av Hov Nordre-drapet. For en måned siden vanket ny heder og ære for dataangrepet på Østre Toten og hvordan avisen sporet løsepengevirus-banden Pysa på det mørke nettet.

Les også

Dette er overgriperen i Innlandet

Avisen har i høst derfor blitt invitert til flere konferanser og redaksjoner for å fortelle om hvordan avisen finner plass til undersøkende journalistikk i hverdagen. Eksempler på andre prosjekter avisen har jobbet med det siste året har vært overgriperne i Innlandet, sykehusstriden, barneverns-utfordringene og kampen for å få riksvei fire inn i nasjonal transportplan.

Les også

Oktoberutbruddet

Les også

OAs årsoppgjør 2020

Les også

Hjemmetjeneste-bråket: Dette brevet fikk snøballen til å rulle