Gå til sidens hovedinnhold

OA skal støtte lokale prosjekter – deler ut 900.000 før sommeren

Artikkelen er over 1 år gammel

Lokale lag, foreninger og organisasjoner får tidenes mulighet til påfyll av lommeboka når Oppland Arbeiderblad før sommeren skal fordele 900.000 kroner i et aktivt lokalsamfunn.

– Vi ønsker å bidra, og støtte, et aktivt lokalsamfunn i Vestoppland. Dette er en glimrende mulighet for oss til å gjøre det, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik Sønstelie i Oppland Arbeiderblad.

Fra nå og fram til 25. mars kan lag, foreninger og organisasjoner som engasjerer seg for å skape gode og aktive lokalsamfunn gjennom aktivitet- og fritidstilbud for innbyggerne i Vestoppland søke om midler fra OA. Hvem som får penger, offentliggjøres 1. mai i år.

Resten av avisene i Amedia-konsernet gjør også tilsvarende i sine områder. Oppland Arbeiderblad er en av avisene som får dele ut mest penger.

– Vi håper at dette skaper engasjement og interesse i lokalområdene rundt omkring og at alle ser sin mulighet til å søke midler gjennom oss. Vi er i veldig klare for å få vite mer om alle de strålende prosjektene som er igangsatt og planlagt i regionen, sier Sønstelie.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB. Amedias gode resultater har gitt Amediastiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, og som følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner kroner til disposisjon for prosjekter for å styrke lokalsamfunnene.

Søknadene skal leveres inn digitalt via denne lenken.

Det er nedsatt en jury i Oppland Arbeiderblad som skal avgjøre hvem som får midler. Juryen ledes av ansvarlig redaktør Sønstelie, og består for øvrig av Stina Håkensbakken Roland, Tor Erik Pettersen, Frode Hermanrud og Frode Klevrud.

Slik skal OA dele ut 900.000

  • Oppland Arbeiderblad leter etter lag, foreninger og organisasjoner som engasjerer seg for å skape gode og aktive lokalsamfunn gjennom åpne aktivitets- og fritidstilbud rettet mot innbyggerne i regionen
  • Til sammen skal vi dele ut 900.000 kroner
  • Støtte kan gis både til pågående aktiviteter og prosjekter og til helt nye tiltak
  • Målgruppen må omfatte personer i alderen under 25 år
  • Det vil ikke bli gitt støtte til offentlige kjerneoppgaver, privatpersoner, næringsvirksomhet eller rene religiøse eller politiske tiltak
  • Søknader sendes til soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia
  • Søknadsfristen er 4. mai 2021
  • Spørsmål om ordningen kan sendes soknadservice@amedia.no

Kommentarer til denne saken