Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) deler ut totalt 21 mediepriser under Mediedagene i Bergen i starten av mai. Etter å ha fått inn over 600 bidrag til prisene, har de nå landet på en håndfull nominerte i hver kategori.

– Det er utrolig gøy at så mange vil være med i konkurransen. De to juryene har jobbet hardt både med å komme seg gjennom alle bidragene og med å diskutere seg fram til de nominerte. For det har til tider vært skikkelig vanskelig i år, sier juryleder Trine Ohrberg i MBL til Medier24.

Personene som har deltatt i jury er Sarah Sørheim fra NTB, Hanna Thorsen fra NRK, Eirik Haugen fra Østlands-Posten, Bjørn Bore fra Vårt Land, Derek Bjølgerud fra TV 2, Mads Yngve Storvik fra Visindi og Charlotte Østby Sundberg fra Nettavisen og Adresseavisen.

Oppland Arbeiderblad er blant de nominerte til prisen for Årets lokale nyhetsdekning for jobben avisen gjorde under og etter dataangrepet som satt en støkk i Østre Toten på starten av 2021. OA har tidligere fått prisen for Årets journalistikk i Innlandet for det samme arbeidet.

I kampen om Årets lokale nyhetsdekning er følgende nominert:

  • Laagendalsposten med Kongsbergdrapene
  • Oppland Arbeiderblad med Dataangrep på Østre Toten
  • Bergens Tidende med Salget av Bergen Engines
  • Tønsbergs Blad med Charlottes-saken
  • Avisa Oslo med Kjendissalongene
  • Budstikka med Da skolene stengte

Oppland Arbeiderblads ansvarlige redaktør Erik H. Sønstelie sier at en slik nominasjon viser at avisen har gjort noe rett og at det inspirerer redaksjonen til å fortsette arbeidet med god og undersøkende journalistikk.

– Vi har et ønske om å bli enda bedre på, og gjøre mer av, undersøkende journalistikk. Dette er den viktigste jobben vi har. At vi er nominert til MBL-pris viser at vi har gjort noe som både er viktig og bra også i en nasjonal sammenheng, sier Sønstelie.

Her kan du se de øvrige prisene som deles ut og hvilke mediehus og saker som er nominert.