Universitetsplassen blir en seksjon på linje med Samfunnshuset, Kulturhuset og Klubbhuset og skal handle om alt som rører seg rundt NTNU Gjøvik.

– Målet er å vise lokalsamfunnet mer av det som skjer på Campus Kallerud, sier Erik H. Sønstelie, ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad.

Han håper også at studenter og andre ved NTNU blir mer kjent med Gjøvikregionen gjennom OA.

Her finner du den nye siden - lagre den som en favoritt i bokmerker!

Trenger ikke abonnement

Sønstelie sier at OA og NTNU har hatt gode samtaler med spesialrådgiver Guro Wang Øverli om den nye seksjonen og hvordan man får inn artikler til seksjonen – i tillegg til det avisens journalister ellers gjør av artikler, intervjuer og reportasjer.

– Vi oppfordrer både linjeforeninger, forskere, studentsamskipnad og andre til å sende oss stoff om det som rører seg på det flotte universitetet vårt. Det må gjerne våre materiale de allerede har publisert i egne kanaler, sier Sønstelie.

Han ramser opp fra ønskelisten både forskningsnytt, konsertanmeldelser, tilsettinger, stoff om nye og gamle fag samt student- og universitetspolitikk.

Det innsendte stoffet som publiseres på den nye seksjonen, skal ligge åpent og man trenger ikke abonnement for å lese det. Det OAs journalister har laget, vil på vanlig måte være plusset.

– Med den nye seksjonen håper vi å få presentere enda mer stoff om universitetet. Det som skjer på Campus Kallerud er blitt et nav i hele Gjøvik-samfunnet og vi vil at det skal prege OA også, sier OA-redaktøren.

Les også

Velkommen til forskningsdagene

Forskningsdagene

Seksjonen blir lansert denne uken samtidig med de nasjonale forskningsdagene.

I år er festivalen fra 22. september til 3. oktober, med en god blanding av digitale og fysiske arrangementer. De foregår fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør og temaet i år er «Fred og konflikt».

På Campus Kallerud blir det en rekke interessante foredrag om vi er forberedt til den neste katastrofen, innovasjon innenfor datasikkerhet og hva som skjuler seg på bunnen av Mjøsa.

Det blir også forskningstorg lørdag 25. september i Gjøvik, forskerkveld ved NTNU og foredrag på design i helsetjenester samt hvordan vi skal prioritere helsetjenester i Norge

Eurekaprisen som kårer beste bacheloroppgaver skal også dekkes av OA.

Forskningsdagene 2021

Forskningsdagene er en landsdekkende festival som gjennomfører flere ulike arrangement i tidsrommet 22. september – 3. oktober 2021.

Hvert år fylles Forskningsdagenes 12 festivaldager med forskning og fortellerglede. Fullstendig program for Forskningsdagene finnes på forskningsdagene.no.

NTNU i Gjøvik har flere arrangementer i Gjøvik, sammen med Vitensenteret Innlandet og Gjøvik kommune.

I Gjøvik avsluttes Forskningsdagene fredag 1. oktober med utdeling av Eurekaprisen ved NTNU, der det blir presentasjon av beste bacheloroppgave fra hvert fakultet ved NTNU i Gjøvik (levert våren 2021) og utdeling av priser.