Gå til sidens hovedinnhold

OA gir 900.000 også i år: - Vi vil gi et solid koronaløft til lag og foreninger

OA gjør det igjen. Lokale lag, foreninger og organisasjoner får nå en pangmulighet til påfyll på bankontoen i koronatider.

Lokale lag og foreninger inviteres også i år til å søke om støtte til aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge.

Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler OA ut 900.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område.

Les også

Gjøvik spelmannslag jubler for OA-kroner

Vil bidra

– Som en viktig samfunnsinstitusjon vil vi gjerne bidra til å skape gode lokalsamfunn. Vi ønsker å speile og utvikle lokal kultur og identitet, og være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier ansvarlig redaktør og daglig leder Erik H. Sønstelie i mediehuset Oppland Arbeiderblad AS.

– Derfor gjentar vi fjorårets tiltak der mange søkte om midler fra denne støtteordningen. Blant dem som fikk midler var Gjøvik spelemannslag, Toten svømmeklubb og Skistuas venner. Med den situasjonen vi har hatt det siste året, oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge, sier Sønstelie.

Les også

Disse fikk penger fra Oppland Arbeiderblad: Sørbyen Barnehage jubler for grillhytte

Takknemlig

Han fremholder at journalistikken og samfunnsoppdraget er mediehusets forretningsidé. Det betyr at OA gjennom løpende nyhetsrapportering og dybdejournalistikk gir folk kunnskap og innsikt, gir dem mulighet til å følge det som skjer i og rundt seg, til å delta i debatten, og engasjere seg i sitt nærmiljø.

– Stadig flere oppdager verdien av journalistikken. Gjennom å tegne seg som abonnenter er de med på å bygge våre aviser sterkere og gjøre vår evne til å utføre samfunnsoppdraget vårt enda bedre. Det er vi takknemlige for, sier Sønstelie, som peker på hvordan avisa det siste året har fulgt opp daker som dataangrepet på Østre Toten, sykehus-striden i Innlandet og kampen for å bygge ut riksvei fire.

Les også

Derfor deler OA ut 900.000 kroner til lag og foreninger

Korona-smell

Trolig kommer pengene i år ekstra godt med - mange lag og foreninger har opplevd solide korona-smeller og det finnes også eksempler på frivillige tiltak som har måttet trekke inn årene.

Pengestøtten fra OA inngår i en ordning som omfatter 76 aviser eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Les også

Presse-eksperter er kritiske til at OA deler ut penger til lokale lag og foreninger

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fem år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med det formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Frist i mai

Søknadsfristen er 4. mai. Deretter skal en lokal jury, bestående av personer fra vår avis og eksterne medlemmer, bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler. Stina Håkensbakken, Tor Erik Pettersen, Frode Klevrud og Erik Sønstelie utgjør juryen.

Offentliggjøringen skjer 1. juni.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: https://soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia

Fra nå og fram til 4. mai klokka 16 kan lag, foreninger og organisasjoner som engasjerer seg for å skape gode og aktive lokalsamfunn gjennom aktivitet- og fritidstilbud for innbyggerne i Vestoppland søke om midler fra OA.

Resten av avisene i Amedia-konsernet, som består av aviser over hele landet, gjør tilsvarende i sine områder. Oppland Arbeiderblad er en av avisene som får dele ut mest penger.

Slik skal OA dele ut 900.000

  • Oppland Arbeiderblad leter etter lag, foreninger og organisasjoner som engasjerer seg for å skape gode og aktive lokalsamfunn gjennom åpne aktivitets- og fritidstilbud rettet mot innbyggerne i regionen
  • Til sammen skal vi dele ut 900.000 kroner
  • Støtte kan gis både til pågående aktiviteter og prosjekter og til helt nye tiltak
  • Målgruppen må omfatte personer i alderen under 25 år
  • Det vil ikke bli gitt støtte til offentlige kjerneoppgaver, privatpersoner, næringsvirksomhet eller rene religiøse eller politiske tiltak
  • Søknader sendes til soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia
  • Søknadsfristen er 4. mai 2021
  • Spørsmål om ordningen kan sendes soknadservice@amedia.no

Kommentarer til denne saken