Gå til sidens hovedinnhold

OA fra en leser

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Innlegget fra Mari Cathrine Brostuen Hagen inspirerte meg til å komme med noen tanker jeg har gjort meg rundt OA, dekningen av kulturlivet, men også innholdet generelt. Jeg er opptatt av lokalavisa og leser den hver kveld på iPaden min. I tillegg oppdaterer jeg meg på nyheter via oa.no. Det gir meg mye lokal informasjon og er med på å forankre en tilhørighet i en ellers ganske kompleks og uforutsigbar verden. Det er noe trygt og godt å kunne lese lokalnyheter og se at noe er ved det samme.

Jeg tenker det er svært viktig at vi har en lokalavis og håper folk ser verdien av å betale på et abonnement. Det betyr ikke at vi ikke kan ha meninger om avisa, og jeg synes avisas redaktør bør være takknemlig for at leserne er engasjerte og skaper debatt rundt innholdet. På denne måten kan avisa få verdifulle innspill fra utsida av redaksjonen, noe som kanskje kan bidra til at vi får en enda mer lesbar avis. Selv reagerer jeg på at enkelte saker får veldig stor plass og andre veldig lite. Blant annet virker det som eiendomsmeklere har fritt leide til avisspaltene. Enkelte meklere pryder avisa opp til flere dager ukentlig med bilde, prisrekorder, promotering av bolig og så videre. Jeg er klar over at det er interessant å følge boligmarkedet, men dette kunne vært løst på en annen måte.

Jeg synes kulturlivet får rimelig god plass, men hva som dekkes og på hvilken måte, kan diskuteres. Stort sett dekkes det ved bruk av bilder fra premierer på store show der lokale kjendiser blir avbildet og intervjuet. «Se hvem vi traff på Kafka». « Se hvem vi traff på Fauno». Mulig at mange synes det er spennende å følge med på, men tviler på nyhetsverdi i dette. I tillegg savner jeg stoff om ulike tema som også belyses faglig. Slik det er nå, så er de med stor interesse for sport og biler godt ivaretatt. Mat og vinspalte finnes. Kanskje en spalte rundt helse og familieliv, skole og barnehage og så videre, kunne møtt noen behov der ute?

Det finnes bare muligheter og alle kan ikke tilfredsstilles til enhver tid. Men, at det er engasjement rundt lokalavisa vår, er bra. Og, jeg synes det er av stor betydning at vi har en avis med lokal forankring og at folk abonnerer og opprettholder engasjement for lokalmiljøet sitt, da det er her vi alle har mulighet til å bidra.

Så, kjære redaktør! I stedet for å gå i skyttergraven, hva med å gå i dialog med noen av de engasjerte leserne og be om innspill?

Dette er et leserinnlegg. Innlegget er skrevet av en ekstern bidragsyter og gir uttrykk for skribentens meninger.

Kommentarer til denne saken