ULLEVAAL STADION (nettavisen): Med TV 2 og Amedia på eiersiden, blir MyGame plattformen for strømming av all breddefotball i Norge de neste syv årene. Det ble offentliggjort under en seanse på Ullevaal stadion torsdag formiddag.

Med automatiserte sportskameraer på over tusen fotballbaner over hele landet, skal selskapet dekke kamper i full HD-video, med høydepunkter, kampanalyse og trenerverktøy bare eliteklubbene hittil har hatt tilgang til.

Fotballpresident Lise Klaveness er begeistret over det nye samarbeidet. Norges Fotballforbund (NFF) ønsker å styrke engasjementet og spillerutviklingen i grasrot-fotballen, i tillegg til å skape ekstra inntektskilder til lokale klubber land og strand rundt.

Klaveness: - Unikt i Europa

Klaveness mener den nye satsningen bidrar til både økt engasjement og nye inntekter, og er svært positiv til prosjektet.

- Dette er unikt i Europa. Det å ha kameraer på kamper er jo overalt nå og det er noe som kommer, uansett. Det er en del av bakteppet for dette. Det er en framtid som uansett kommer. Mange har kameraer, men å gjøre det samlet på denne måten her, i en felles strategi, er jo en konsekvens av at norsk fotball er samlet, sier fotballpresidenten til Nettavisen.

- Vi har en grunnleggende filosofi og strategi rundt drift, som gjør at det skal være bredde og topp - norsk fotball skal være samlet. Vi skal stå sammen, både ligaforeningene, forbundet og rettighetshaver, sier Klaveness videre.

Hun mener My Game-plattformen og samarbeidet med det to mediegigantene spesielt vil komme lokalfotballen til gode.

- Det gir noen spennende muligheter til å øke interessen og gi oksygen til leirbålet lokalt. Sånn jeg ser det, så er det hovedmålet med et slikt prosjekt. Men jeg må si at det også er et annet formål jeg er like interessert i. Det er sammenhengen mellom bredde og topp. Vi er et stort land med lite folk og da må vi ha sterke lokalmiljøer. Vi er ikke Kroatia, vi er ikke Uruguay, vi har en annen måte å bo på og være på, og da er vi avhengig av indirekte veier mellom klubber som ligger langt fra hverandre, sier hun.

- Da kan videoteknologi være med å forsterke det «Sterkere sammen»-grunnlaget vi har for hele sporten, sier Klaveness.

- Veldig spennende

Avtalen betyr at TV 2, Amedia og MyGame vil formidle alt fra Eliteserien til titusenvis av breddekamper.

TV 2 har gjort rettighetsavtalen med fotballen, og skal selv dekke Eliteserien, mens Amedia sublisensierer rettighetene til Obosligaen, Norsk Tipping ligaen, PostNord ligaen og 4. divisjon. MyGame sub-lisensierer resten av bredde- og ungdomsfotballen.

Videoteknologi skal gjøre det mulig å dekke kamper det aldri tidligere har vært mulig å dekke. Det vil etter hvert bli montert opp kameraer som kan filme kamper automatisk på stadioner og arenaer rundt om i Norge. Det er eierne bak MyGame-plattformen som tar kostnadene for dette, og videomaterialet vil bli tilgjengelig via plattformer hos TV 2, Amedia og en egen MyGame-app.

- Sammen med Amedia, har TV 2 nå investert i MyGame. De skal lage automatiserte avspillinger av kamper og det her gjør at folk flest kan se veldig mye mer fotball enn det de har sett tidligere, forteller TV 2-sjef Olav T. Sandes til Nettavisen.

- Fotballen vil bli tilgjengelig via lokalavisene til Amedia, på TV 2 Play og også på en app som heter MyGame. Spesielt breddefotballen som går utover toppen og divisjonsfotballen, vil være tilgjengelig hos MyGame. Det betyr at du som far eller onkel kan se en sønn eller nevø eller niese spille kamp et helt annet sted i Norge. Det å tilgjengeliggjøre fotballen i Norge på denne måten er veldig spennende.

- Personvern settes høyt

Harald Strømme er administrerende direktør i MyGame. Han forklarer at det nå skal monteres opp en rekke kameraer rundt om.

- Vi skal ut og installere automatiserte kameraer, sportskameraer på rundt 2000 arenaer og baner i Norge, sier han til Nettavisen.

Dette skal skje over de neste tre årene.

- Måten det fungerer på, er at de er fastmontert og ubemannet og følger spillet automatisk. Det gjør at vi for første gang får muligheten til å følge de spillerne som betyr mest for oss, de aller nærmeste. Og de kampene som betyr mest i HD-kvalitet.

Både Klaveness i NFF, Sandes i TV 2, konserndirektør i Amedia Anders Opsahl, og Strømme påpeker til Nettavisen at personvern blir en helt sentral faktor når dette prosjektet skal rulles ut en rekke steder i Norge.

- Personvernhensyn settes i høysetet, og vi har utviklet løsninger i samarbeid med Norges Idrettsforbund, som det ikke finnes maken til andre steder verden. Strømming av idrett har hittil skjedd uten kontroll og helt vilkårlig via sosiale medier. Nå settes dette inn i et helhetlig og regulert system, forteller Strømme.