Nytt smittetilfelle i Vestre Toten – ansatt i hjemmetjenesten i Østre

En ung voksen er blitt syk, og husstandsmedlemmer er satt i karantene.

DEL

– Alle blir fulgt opp av det lokale smittesporingsteamet, opplyser kommuneoverlege Jens Mørch i en pressemelding sent onsdag kveld.

Det ble onsdag kjent at en ansatt i hjemmetjenesten i Østre Toten har fått påvist covid-19. Mørch opplyser at det er det samme smittetilfellet han opplyser om.

– Kommunelegene og smitteoppsporingsteamene i Vestre Toten og Østre Toten samarbeider derfor for å få oversikt over nærkontakter slik at de kan gå i karantene. Det er fremdeles usikkerhet rundt hvordan vedkommende er blitt smittet, sier Mørch.

Det blir ikke iverksatt flere tiltak i kommunen.

– Til orientering, så synes kommunen foreløpig ikke å være berørt av de mange smittetilfellene i Gjøvik, sier Mørch, som legger til at det synes som åpenbart at man ikke klarer å hindre smitte i samfunnet.

– Vi kan derfor heller ikke unngå at mange havner i 10 dagers karantene. Suksesskriteriet, for at tiltakene virker, er at ingen blir syke av covid-19 i karantenetiden. Situasjonen kan, også i Vestre Toten fort endre seg, slik at situasjonen må følges nøye fra dag til dag, uttaler Mørch.

Det meldes for øvrig om at stadig flere tester seg, og at det fremdeles er overvekt av negative svar, men Mørch understreker viktigheten av testing.

– Slik smittesituasjonen endrer seg, også i regionen vår, så er testing – og rask sporing – våre viktigste våpen for å begrense smittespredning, etter det å holde avstand, holde hendene rene og holde seg hjemme ved sykdom. Vi ser gang på gang, at smittespredning skjer først og fremst der mange er samlet – i kontakt med mennesker som ikke vet selv at de er smitteførende, sier Mørch.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken