Gå til sidens hovedinnhold

Nytt om breddefotballen: Enkel serie, trening fra 15. juni og seriestart i august

Det ble klart på et møte klubbene i 3. divisjon hadde med divisjonsforeningen, 3. divisjon og Norges Fotballforbund fredag ettermiddag.

– Det positive er at vi fikk noen datoer og forholde oss til. Den klare målsettingen er å starte 3. divisjon i august. Om det blir første eller andre helgen er ikke klart. Det vil også bli enkel serie med vanlig opp- og nedrykk, forteller leder i FK Toten, Jo Solberg.

De lokale lagene i 3. divisjon herrer er SK Gjøvik-Lyn, FK Toten og Raufoss 2.

Usikkerhet

Eliteseriens starter om to uker. OBOS-ligaen og Toppserien starter 3. juli. Dette er fase en og to i handlingsplanen for å åpne fotballen igjen. Det har vært stor uvisshet når fase tre (2. divisjon herrer og 1. divisjon damer) vil åpnes og senere fase fire med 3. divisjon herrer, 2. divisjon kvinner og lavere divisjoner først får starte kontakt-trening og deretter spille kamper. Foreløpig får ikke klubbene trene med kontakt. Fra 1. juni får spillere under 20 år trene med kontakt, mens de som er over 20 år fortsatt må holde en meters avstand.

Fra 15. juni er målet at breddefotballen kan trene for fullt igjen.

– Det er det vi har som siktemål, at breddefotballen skal få trene som normalt om to ukers tid, sier Alf Hansen, direktør for utvikling og aktivitet i Norges Fotballforbund.

Det er en lettelse for både spillere og ledere i mange klubber.

– Det var viktig å få noe å forholde seg til. Da kan man begynne å planlegge, sier Jo Solberg.

Loddtrekning

Solberg forteller også hvordan NFF vil løse utfordringen i forhold til hjemme og bortekamper når lagene kun skal møtes en gang.

– Det blir loddtrekning om lagene får hjemme- eller bortekamp, men det vil bli jevnet ut slik at alle lagene får så likt som mulig antall hjemme- og bortekamper, sier han.

Cupen

Cupen er breddeklubbenes store mulighet til å få møte lag fra høyere divisjoner og lage lokale fotballfester. Det var også tema på møtet.

– Det er fortsatt et mål om å gjennomføre NM. Det kommer an på UEFAs kvalifiseringsrunder om det blir full eller avkortet NM. Hvis UEFAs kvalifiseringer står seg så blir det færre ledige datoer å spille på. Hvis UEFA velger å utsette kvalifisering til neste år så kan det åpne seg nok datoer til at man får spilt full NM. Dette er ikke avklart enda, sier Solberg, som legger til at alt avhenger av smitteutviklingen i Norge.

Kommentarer til denne saken