Snøen som lavet ned i begynnelsen av denne uka, har blitt liggende mange steder i Vestoppland.

Særlig skientusiastene har fått nyte godt av det og kan lange ut i nypreparerte «trikkeskinner» i Marka.

– Vi venter pent vær på fredag, noe tåke på starten av dagen, men det løser seg i formiddag. Det blir pent resten av dagen, kanskje noen slørskyer på himmelen som kan skygge litt, sier Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til OA.

Lørdag blir det også pent vær. Det er mulig for noe tåke på morgenkvisten i lavlandet. Ellers blir det pent både i lavlandet og i fjellet.

– Det er bare å nyte godværet mens vi har det. Det blir mer rufsete på søndag og det vil blir en del vind i fjellet. Og det blir kaldt. Mange steder synker temperaturen til under 15 kuldegrader og det blir like kaldt neste natt, sier Haga.

– Kan vi si at dette er en forsmak på påskeværet?

– Det er litt mer tak i sola nå, temperaturen stiger til kanskje over null på dagen fredag og lørdag. Prognosene framover gir en indikasjon på høytrykk over Sør-Skandinavia ut i mars. Uka etter den som kommer nå, brer høytrykket seg inn over sørlig del av landet. Det gir stabil luft og litt stigende temperatur fram til 5. april. Så det er en stabil værtype når vi nærmer oss påske, sier meteorologen.

Først snø, så regn

Allerede søndag er det slutt på godværet for denne gang. Det kommer inn et lavtrykk med nedbør fra vest søndag.

– Søndagen starter med opphold, men tidlig ettermiddagen blir det nedbør. Ikke store mengder. Jeg tror det totalt sett kommer opp mot åtte millimeter. Først snø, så regn, sier meteorologen.

Nedbøren begynner som sludd eller snø, men det ser ut som det går over til regn i lavlandet utover mot kvelden. I fjellet øker vinden og det kan bli vanskelige kjøreforhold vestover. Meteorologen sier det blir sur vestavind.

– Det er usikkert på hvor ille det blir. Vi har ikke sendt ut farevarsel, men ta høyde for vanskelige kjøreforhold dersom du skal over fjellet, sier Haga.

Kaldt finvær igjen

Uka fortsetter med lavtrykkspreget vær, med noe passerende nedbør. Det er ennå ikke sikkert hvor regnet treffer tirsdag og onsdag.

– Temperaturen tilsier regn i lavlandet, men snø i høyden. Mange må nok fram med snøskuffa eller freseren.

Torsdag ser det lettere ut igjen og vi kan vente oss en vestlig værtype. Det blir opphold i lavlandet og øst i fjellet. Vi får et gjensyn med sola. Samtidig synker temperaturen.

– Blir litt mer vinterlige temperatur igjen og det kan bli ganske kaldt i fjellet. Der kan det nok ligge på 10 kuldegrader hele dagen og synke ned mot 15 på natten. Det beror på vinden. I lavlandet må vi forvente fem til ti minus på natten.