Stadig flere velger elbil i Gjøvik

BETYDELIG ØKNING: Det har vært en betydelig økning av både elbiler og ladbare hybrider i Gjøvik første halvår i år, opplyser Jørgen Erik Galtestad fra Biri, som er styremedlem i Mjøsen og omegn elbilforening. Her er han avbildet med sin VolVolkswagen e-Golf.

BETYDELIG ØKNING: Det har vært en betydelig økning av både elbiler og ladbare hybrider i Gjøvik første halvår i år, opplyser Jørgen Erik Galtestad fra Biri, som er styremedlem i Mjøsen og omegn elbilforening. Her er han avbildet med sin VolVolkswagen e-Golf. Foto:

Salget av elbiler i Gjøvik økte med 11 prosent første halvår i år, sammenlignet med første halvår i fjor.

DEL

60 nye elbiler fant veien til Gjøvik første halvår 2018. Det er 6 flere enn i samme tidsrom i fjor, melder Mjøsen og omegn elbilforening.

I tillegg rullet 145 nye ladbare hybrider (PHBEV) inn i Gjøvik første halvår i år. Det var 52 flere enn første halvår i fjor, altså en økning på hele 56 prosent.

– Nå kommer det stadig flere elbiler med firehjulstrekk, hengerfeste og lang rekkevidde til en fornuftig pris. I forhold til de tilbakemeldingene vi har fått vil da bli aktuelt med elbil for langt flere, skriver Jørgen Erik Galtestad i elbilforeningen i en pressemelding.

Mjøsen og omegn elbilforening har en ambisjon om at Innlandet skal bli Norges ledende elbil-region og lede an i det grønne skiftet.

– Vi nærmer oss sakte Oslo der 38 prosent av nybilsalget er elbil, melder Galtestad.

Han påpeker at elbil både er et rimelig alternativ ved innkjøp og bruk. Samtidig har elbilen en rekke tekniske og funksjonelle fordeler i forhold til tradisjonelle biler.

I Oppland kom det totalt 360 flere nye elbiler og 436 nye ladbare hybrider første halvår i år. Det er en økning på henholdsvis 37 prosent og 47 prosent i forhold til samme tidsrom i fjor, viser tallene fra elbilforeningen. I Hedmark var økningen på nye elbiler størst. Hedmarkingene skaffet seg 416 nye elbiler første halvår i år. Det er en økning på 49 prosent, - 5 prosent mer enn økningen på ladbare hybrider.


Artikkeltags