Ja, du leste riktig. Det var William Wallace McCallum som klarte å rømme fra Tongjordet barnehage.

Foreldrene gir nå sin fulle støtte til barnehagen, og bærer slett ikke nag etter episoden.

«Freedom»

For han gjorde slett ikke skam på navnet sitt, unge William Wallace McCallum. Som den skotske frihetshelten med samme navn, tok han saken i egne hender og siktet mot friheten.

– Vi vet at han kan være en håndfull. Det var jeg også som barn. Vi ble innkalt til møte med barnehagen, og de var veldig lei seg. Man kan nesten ikke forvente at de skulle få med seg fluktforsøket, ler McCallum.

Ifølge faren hadde William gjemt seg bak et skur ved barnehagen, for å deretter ta av seg sko og snødress.

– Han visste nok at han ikke hadde lov til det, men han er en bestemt liten gutt. Han tok av seg skoene, siden han ikke fikk godt nok grep da han skulle klatre over gjerdet, sier faren.

Godt fornøyd

Simon McCallum sier han og kona er veldig godt fornøyd med Tongjordet barnehage.

– Jeg skjønner godt at barnehagen ikke kan si så mye til mediene, men vi ønsker ikke å kritisere barnehagen, fastslår faren.

– Vi har to barn der og vet at de ansatte gjør det aller beste for barna våre, legger han til.

Simon og kona er newzealendere, og flyttet til Norge i 2007. Barna er født i Norge.

– Det første spørsmålet som stilles etter en sånn episode er hva som gikk galt. Vi var derimot lei oss for at William kanskje skulle bli sparket ut av barnehagen, sier McCallum.

Skotske aner

McCallum-slekten har skotske aner. To år gamle William er oppkalt etter sin oldefar, med etternavnet Wallace. Denne slekten tilhører samme klan som selveste William Wallace (1271 – 1305).

– Samme dag som den forrige artikkelen sto på trykk, fikk jeg melding av en venn som lurte på om det var William som hadde rømt. Det måtte vi jo bare innrømme, forteller Simon McCallum.

Han og kona ønsker ikke at denne episoden skal føre til et dårlig inntrykk av Tongjordet barnehage.

– Han kunne tross alt ha gjort dette i hvilken som helst barnehage! Måten han klarte å stikke av på er nesten tatt fra en krigsfilm, påpeker McCallum.

Stortrives

Han og kona stortrives med det norske barnehagesystemet.

– Måten barnehagene er organisert i Norge er viktig for oss. Det gir oss økt livskvalitet og gjør at vi fortsatt ønsker å bo i Norge, roser faren.

Sønnens smarte flukt fra barnehagen, har også gjort sitt til at han har innsett noe:

– Når man velger navn til barna sine, så skal det passe. Det har det tydeligvis gjort i dette tilfellet, sier en lattermild Simon McCallum.