Mange uten strøm i Land

  Vokks Nett har leid inn helikopter for å blåse snøen av vegetasjonen i høyspenttraseene i Land, Etnedal og Snertingdal.

  Av
  Artikkelen er over 2 år gammel
  DEL

  Mange Vokks-abonnenter mangler strøm torsdag morgen.

  – Vi har høyspentfeil på Vestsida mellom Tranhaug og Fluberg bru. Mannskap er på vei, meldte Vokks Nett i 08.30-tida. Ifølge avbruddskartet var da 548 kunder rammet i Søndre Land og 96 i Nordre Land.

  Senere har det blitt oppdaget høyspentfeil på nettet både i Nordsinni og Lausgarda.

  – Feilen på Nordsinnin ligger mellom Bardalen, Granheim og Løvmoen, mens feilen i Lausgarda ligger mellom Kløvstad og skytterbanen, melder Vokks Nett på Twitter.

  Klokka 09.30 er det registrert fire pågående avbrudd på avbruddskartet, hvor det oppgis at 540 kunder er berørt av feilene.

  En time senere hadde mange fått strømmen tilbake, men det var fremdeles to avbrudd i Nordre Land, som berørte til sammen 128 abonnenter.

  Rett før klokka 11 meldte Vokks om ny høyspenfeil på Trevatn fra Åslund og opp mot Nordre Østbygda, mens  i Lausgarda og mellom Tranhaug og Åvella skal strømmen være tilbake.

  De store snømassene i jule- og nyttårssvingen har ført til at mange trær står i spenn, har endret vinkel eller rett og slett brekker under byrden. Det går stadig ut over strømnettet, selv om leverandørene har tatt blant annet helikopter i bruk for å blåse snø av trær i høyspenttraseen i det senere.

  Eidsiva har torsdag morgen ingen pågående strømbrudd i Oppland.

  Artikkeltags