Vitensenteret får 407.000 kroner til fornyelse

midler: Vitensenteret Innlandet har også i år skaffet seg privat finansiering som utløser statlig tilskudd.

midler: Vitensenteret Innlandet har også i år skaffet seg privat finansiering som utløser statlig tilskudd. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Vitensenteret Innlandet, Kistefos-Museet og Mjøsmuseet har fått tilsagn om statlige penger gjennom den såkalte gaveforsterkningsordningen.

Kistefos-Museet har fått to millioner i gave, og dette utløser 500.000 kroner i statlig tilskudd gjennom gaveforsterkningsordningen. Pengene skal gå til det planlagte nye og spektakulære museumsbygget for kunst og kultur som museet har planene klare for. 

Vitensenteret får 407.000 kroner gjennom ordningen, og dette går sammen med gavene fra private sponsorer til å videreutvikle og fornye utstillingene innenfor temaene fysikk og astonimi, samt til et nytt planetarium i det gamle brenneriet på Gjøvik.  Vitensenteret hentet for øvrig ut snaut 700.000 kroner gjennom den samme ordningen i fjor.

Mjøsmuseet har også visst å benytte seg av ordningen, og får forsterket en pengegave fra Gjøvik gårds grunnavgiftsfond med 87.500 kroner. Pengene skal gå til å sikre utstillingsplass for Alf Mjøens elbil på Gjøvik gård. Elbilen fyller faktisk 100 år dette året, og er både restaurert og i fullt kjørbar stand.

Høyre og Frp i regjering innførte i 2014 gaveforsterkningsordningen som har til hensikt å stimulere til mer privat finansiering og flere uavhengige finansieringskilder av kulturlivet. Det er nå satt av 45 millioner kroner for 2017 til formålet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken