De siste årene har det tatt litt under ti sekund fra billettsalget åpnet til alle var reservert. Trenden fortsetter. Da det ordinære billettsalget startet klokka 12 i dag, rakk salgsansvarlig Carl Frithjof Tidemand-Johannessen knapt å annonsere at slusene var åpnet, før alle billettene var reservert.

– Det tok to sekund, altså enda raskere enn for ett år siden, sier Tidemand-Johannessen.

Takker for tilliten

– Vi kan ikke annet enn å takke for tilliten, sier festivalsjef Julie Forchhammer.

Vinjerock har nok en gang har solgt ut alle festivalbillettene på svært kort tid. Samtidig vet hun at mange satt klar og forgjeves forsøkte å få tak i billett.

– Vi er så heldige at vi har stor pågang denne dagen, noe som innebærer at det garantert er flere som dessverre ikke får tak i billett. Vi selger 3100 billetter til publikum denne uka, inkludert forhåndssalg lokalt og for DNT-medlemmer. Det at vi ikke selger fleire ordinære billetter henger sammen med området vi nytter på Eidsbugarden. Når vi arrangerer festival ute i naturen slik vi gjør, følger det med ei stort ansvar, seier Forchhammer.

Kort frist

Når flere tusen sitt klar og en person bare kan reservere fire billetter, tar det ikke lang tid før alle billettene er reservert. Når det vi sier at billettene er utsolgt etter få sekunder, innebærer det i praksis at de er reservert til kjøperen har betalt festivalpasset.

– Billettservice har en tidsgrense for kjøpet, så om noen ikke fullfører innen denne tida er ute, blir billettene deres lagt ut igjen for salg. Derfor kan det av og til hende at noen får tak i en billett en stund etter at festivalen er annonsert utsolgt, sier hun.