Vinduene på skolen er 52 år gamle – nå har rektor skrevet brev og bedt om penger til nye

hvit bygning: Den hvite bygningen fra 1962 er den nest eldste på Thune skole.Foto: Jan Frode Simensen

hvit bygning: Den hvite bygningen fra 1962 er den nest eldste på Thune skole.Foto: Jan Frode Simensen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Rektor etterlyser rehabilitering av bygningen fra 1962, som har vært inn og ut av budsjettet.

Rektors etterlysning kommer i et brev til skolesjefen i Vestre Toten. Av brevet framgår det at den ene bygningen på skolen trenger nytt inngangsparti, nye vinduer på fasaden, ny panel på østveggen, samt isolering av tak. Bygningen fra 1962 er den hvite bygningen på Thune skole.

– Konsekvensene av at bygningen ikke er rehabilitert, er at temperaturen inne svinger i takt med temperaturen ute, utdyper rektor Anne Merete G. Taasen overfor Oppland Arbeiderblad.

52 år gamle vinduer

– Om vinteren forsvinner varmen ut gjennom vinduene, som er like gamle som bygningen. Rundt vinduene er det sprekker, hvor varm luft slipper ut og kald luft kommer inn. Trekkfullt er det også ved inngangspartiet. Dette fører til at bygningen er dyr å drifte. Det koster mye å holde varmen i løpet av vinteren, sier rektor Taasen.

I den aktuelle bygningen er det tre klasserom, skolekjøkken og lokaler for undervisning i kunst og håndverk. Bygningen er den nest eldste på skolen. Eldst er den gule bygningen fra 1926.

– Øvrige bygninger er i god stand, med unntak av at også eldste bygning trenger isolering av taket, sier rektor Taasen.

1,5 mill.

I brevet til skolesjefen skriver rektor at tidligere kostnadsoverslag tilsier en kostnad på 1,5 millioner kroner for rehabiliteringen.

Skolesjefen svarer rektor at han har tatt opp saken med eiendomsavdelingen i Vestre Toten kommune.

Avdelingen er ifølge skolesjefen i ferd med å gjennomgå alle kommunale bygninger, en gjennomgang som skal danne grunnlag for vedlikeholdsplan og budsjettering av penger til dette. Men det er budsjettet for 2015 som bestemmer om rehabilitering blir noe av neste år.

Politikerne bestemmer

Budsjettet er det politikerne som vedtar.

– Så langt er vi ikke kommet i budsjettprosessen at jeg kan si noe konkret om Thune skole. Vi har flere bygninger med behov for rehabilitering, sier ordfører Leif Waarum i Vestre Toten.

– Nå skal vi investere stort i ny barneskole på Raufoss og felles ungdomsskole, samtidig som vi også må kutte i pengebruken vår, sier Waarum.

Artikkeltags