Gå til sidens hovedinnhold

Vil utpeke miljøfyrtårn

Artikkelen er over 21 år gammel

Østre Toten kommune vurderer og knytte seg opp mot miljøsertifiseringsordningen Miljøfyrtårn, som i første omgang er tilpasset små og mellomstore bedrifter.

Konseptet bak Miljøfyrtårn er utviklet av Kristiansand kommune, men er fra inneværende år organisert som et treårig prosjekt på Miljøverndepartementets bekostning. I vurderingen av prosjektet for bygde- og næringsutvalget, skriver rådmannen at hovedmålet med sertifiseringsordningen er å sette fokus på bedriftens rolle i miljøsammenheng. Bedriftene som sertifiseres skal fungere som fyrtårn til opplysning og motivasjon for andre bedrifter innenfor samme bransje.
Hver enkelt kommune som knytter seg opp mot ordningen må kjøpe en pakke som består av de ulike bransjekravene og rett til å dele ut sertifikater. I april var det ifølge saksopplysningene 111 kommuner, inkludert Vestre Toten, som hadde kjøpt miljøfyrtårnpakken. Vestre Toten kommune sertifiserte i fjor sju bedrifter og det er Toten Næringsråd som har tatt initiativ til at også Østre Toten skal delta i sertifiseringsordningen. Det er næringsrådet som i samarbeid med kommunen skal vurdere hvilke bedrifter som skal tilbys deltakelse. Det anslås at kommunens utgifter ved å sertifisere fem bedrifter vil ligge på cirka 20.000 kroner.
Saken ble utsatt under siste møte i bygde- og næringsutvalget men kommer opp igjen på utvalgets neste møte onsdag.