Gå til sidens hovedinnhold

Vil ta hånd om psykiatri-
pasienter selv

Artikkelen er over 8 år gammel

Ambulansepersonell skal kurses for å ta over oppgaven fra politiet.

Politiet må ofte sette andre saker på vent for å bistå helsevesenet i henvendelser som involverer psykisk syke. Nå vil helsevesenet gå kurs og ta i bruk spesialbiler for å håndtere slike saker selv. Det skriver NRK Hedmark og Oppland.

– Dette gjør vi for å dyktiggjøre våre ansatte, samt at vi møter disse pasientene på en bedre måte. På den måten håper vi at vi etter hvert kan klare å transportere disse pasientene selv – uten bistand fra politiet, sier Geir Kristoffersen, divisjonsdirektør for prehospitale tjenester ved sykehuset Innlandet.

Allerede i høst starter kursingen av personalet i ambulanseavdelingen.

– Vi har sett på gode eksempler fra andre steder i landet hvor de har etablert spesialbiler – ambulanser. Vi vil også se på en slik mulighet i Innlandet i framtiden, sier Kristoffersen til NRK.

Om helsevesenet selv overtar disse oppdragene vil det frigjøre mye kapasitet hos politiet. Helsevesenet kontakter i dag politiet når de trenger assistanse for at psykisk syke skal få legehjelp. I fjor hadde de tre politidistriktene i Hedmark og Oppland 1100 slike henvendelser.