Vil ikke spekulere

Av
Artikkelen er over 15 år gammel

GJØVIK: Fungerende direktør ved Gjøvik sykehus, Ingvar Stokstad, vil ikke spekulere i hvordan framtiden blir for sykehuset. – Vi har vært helt tydelige når det gjelder hva vi ønsker oss. Nå avventer vi hva Sykehuset Innlandet bestemmer seg for å gjøre, sier Stokstad.

DEL

Gjøvik sykehus har overfor Sykehuset Innlandet sagt klart i fra at de ønsker seg mage-tarmkirurgi, ortopedi og et fødetilbud. Etter mange rapporter og analysearbeid gjenstår nå kun selve lokaliseringsprosessen. Kirurgien skal sentraliseres, og det er bare rom for en kvinneklinikk i innlandet. Det er klart.

– På spørsmål fra ledelsen i Sykehuset innlandet har vi presentert de lokalitetene og mulighetene vi føler vi har. Selvfølgelig innser også vi at vi ikke kan få alt, sier Stokstad.

Han vil ikke kommentere mulighetene for at kvinneklinikken og den krevende mage-tarmkirurgien havner i Gjøvik. Den fungerende direktøren er likevel enig i at stråleterapienheten ved Gjøvik sykehus er av avgjørende betydning for gastro-kirurgien.

– Selvfølgelig er det flere forslag og rykter som svirrer i luften om dagen. Vi tar likevel ingen av disse gitte løsningene som en avklaring, hevder han. Heller ikke direktør i Sykehuset Innlandet, Torbjørn Almlid, vil konkret kommentere den avgjørende lokaliseringen.

– Rapportene vi har mottatt er faglig godt forankret. Vi skal i dagene som kommer prøve å legge en helhetlig kabal. I det bildet er det flere ulike varianter som vurderes fram og tilbake, opplyser han.

Artikkeltags